Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Saray Pide Futbol Turnuvasında sona gelindi

Saray Pide Futbol Turnuvasında sona gelindi

Saray Pide Salonu’nun desteğiyle düzenlenen ‘Saray Pide Yaz Futbol Turnuvası’nda 30.07.2021 Cuma akşamı oynanan yarı final maçları sonunda TEGİAD ve Buğra Kuaför takımları rakiplerini yenerek finale kaldı.

Saray Pide Salonu’nun desteğiyle düzenlenen ‘Saray Pide Yaz Futbol Turnuvası’nda 30.07.2021 Cuma akşamı oynanan yarı final maçları sonunda TEGİAD ve Buğra Kuaför takımları rakiplerini yenerek finale kaldı.

Emrah Çağlar ve Ahmet Çırak’ın düzenlediği ve 28 Haziranda duyurusu yapılan turnuvaya, 21 takım katıldı. Takımlar, 5’er takımdan 4 gruba ayrıldı. Sadece D Grubunun takım sayısı 6 oldu.

Terme Ortaokulu sahasında 05.07.2021 tarihinde başlayan ve tek devreli lig usulü ile 25’er dakikalık iki devre halinde oynanan ilk bölüm maçları sonunda gruplarında ilk 4’e giren toplam 16 takım bir üst kademeye yükseldi. Bundan sonraki maçlar eleme usulü ile yapıldı. Çekişmeli ve zevkli geçen maçlar sonunda Aktepe City, Buğra Kuaför, Elmaköyspor ve TEGİAD takımları yarı finale yükseldi.

Yarı final maçları 30.07.2021 Cuma akşamı kalabalık bir seyirci önünde oynandı. Tribünlerde boş yer kalmadığı gibi sahayı çevreleyen tel örgülerin diğer kenarı da tamamen dolmuştu.

Yarı final maçlarını, Samsun’dan gelen Hakem Ali Gürler yönetti. Saat 21.32’de başlayan yarı finalin ilk maçında TEGİAD ile Elmaköyspor karşılaştı. Takımlar sahaya şu kadrolarla çıktılar:

Elmaköy: 1.Sefa İhtiyar, 2.Murat Yaşar, 3.Burak Özcan, 4,Tevrat Yüksel(Kp), 5.Ahmet Atar, 6.Mertcan İhtiyar, 7.Yunus Aydın

TEGİAD: 1.Yunus Emre Öztürk, 2.Eyüp Kambur, 3.Yağız Cem Zomp, 4.Deniz Alkan, 5.İsmail Gökçe, 6.Oktay Zorlu, 7.Nurullah Nas (Kp)

Elmaköy, Yunus Aydın’ın 12.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla kapandı.

İkinci yarıda ayağından sakatlanan Yağız C. Zomp’un yerine Bahadır Güngör girdi. Yürümekte zorlanan Yağız’ı, iki Elmaköylü’nün kollarına girerek saha kenarına taşıması, seyircilerden alkış aldı. 34.dakikada Nurullah Nas, yakın mesafeden şık bir golle eşitliği sağladı. 37’inci dakikada Burak Özcan’ın golüyle Elmaköy tekrar öne geçti: 2-1.

Herkes Elmaköy’ün maçı alacağını düşünürken bir korner atışı sırasında saha karıştı. TEGİAD’dan Eyüp Kambur, rakibine sarılmış onun sağa sola hamle yapmasına izin vermiyordu. Hakem duruma müdahale etti. Hakemin Eyüp’ü uyaracağı düşünülürken, diğer oyuncuya bir şeyler söylemeye başladı. Bu sırada hiç gereği yokken diğer oyuncular da olaya karıştı. Bu arada TEGİAD’lı Bahadır Güngör’ün rakibine kafa attığı söylendi. Yöneticilerin sahaya girmesi ile olay yatıştı ve maç tekrar başladı. Ancak hakemin, bırakın kırmızı kartı, sarı kart dahi göstermemesi herkesi şaşırttı. Yanımdaki seyircilerden biri “En az 4 kırmızı kart çıkmalıydı” dedi.

Bu olay, Elmaköy’ün dengesini bozmuş olmalı ki, 45.dakikada İsmail Gökçe’nin vuruşunu tamamlayan Oktay Zorlu, durumu 2-2’ye getirdi. Maç da berabere sona erdi. Hakemin, olaylar sırasındaki duraklamayı dikkate almayıp maçı normal süresinde bitirmesi de ayrı bir soru işaretiydi.

Penaltılara geçildi. Normal penaltılarda TEGİAD’dan Bahadır ve Elmaköy’den Tevrat’ın şutları direğe takılınca 4-4 beraberlik oluştu. Seri penaltılarda Elmaköylü oyuncunun topunu kaleci çıkarınca TEGİAD, maçtan 6-5 (toplamda 8-7) galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

İkinci maçta Aktepe Ticaret ile Buğra Kuaför karşı karşıya geldi. Takımlar şu kadrolarla sahaya çıktılar. Aktepe City: 1.Barış Aktepe, 2.Yunus Emre Bayrak, 3.Ömer Dinç, 4.Caner, 5.Toprak Günaslan, 6.Ümit Patkavak, 7.İlker Tuşcan.

Buğra Kuaför: 1.Hüsamettin Önk (kaleci), 2.Yunus Emre Yavuz, 3.Cihan Öztürk, 4.Erkan Can, 5.Ercan Baş, 6.Caner Bekgöz, 7.Yasir Keyif.

Buğra Kuaför ilk yarıyı Yasir Keyif(2) ve Caner Bekgöz’ün golleriyle 3-0 önde kapadı. İkinci yarıda herkes Buğra Kuaför’ün farkı artıracağını düşünürken, Aktepe City; Ömer Dinç(2) ve Caner’in golleriyle beraberliği yakaladı.

Penaltı atışlarından 6-5 önde çıkan Buğra Kuaför, toplamda da 9-8 galip gelerek finalde TEGİAD’ın rakibi oldu. Buğra Kuaför Takımının Başkanı Tuncay Şen, “Son turnuvayı (2019) biz kazanmıştık. Bu sefer de kupayı almak istiyoruz” dedi.

Final maçları 02.08.2021 Pazartesi akşamı yine kalabalık bir seyirci önünde oynandı. Protokol da yerlerini almıştı. Halil Can’ın yönettiği ilk maçta; Tevrat Yüksel(2), Burak Özcan(2) ve Yunus Aydın(2)’nın golleriyle Aktepe City’yi 6-3 mağlup eden Elmaköyspor turnuvanın üçüncüsü oldu. Hakem Ali Gürler’in yönettiği final maçında TEGİAD ile Buğra Kuaför karşılaştı. Maçın normal süresi, Mesut Can Özen ve Oktay Zorlu’nun karşılıklı golleriyle 1-1 bitince penaltılara geçildi. Penaltılarda rakibini 7-6 mağlûp eden Buğra Kuaför şampiyon oldu.

Şampiyon Buğra Kuaför Takımına kupasını CHP İlçe Başkanı İbrahim Yavuz verirken, ikinci TEGİAD’a kupasını Terme eski Belediye Başkanı Şenol Kul, üçüncü Elmaköyspor’a da Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın verdi. Turnuvanın ana sponsoru Tarık Kuşçu’ya da (Saray Pide) plâketini Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hacı Bilal Aslan verdi.

Turnuva süresince öne çıkan takım ve oyuncular şöyle sıralandı: En centilmen Takım Los Galacticos, en centilmen futbolcu Mücahit Köneçoğlu, en iyi kaleci Sefa İhtiyar (Elmaköyspor), Fair Play Hamza Gülüm, gol kralı Toprak Günaslan (Aktepe City, 15 gol).

Seyirciler güzel bir turnuva olduğunu ve zevkli maçlar seyrettiklerini ifade ile ana sponsor Tarık Kuşçu’ya ve turnuvayı düzenleyen Emrah Çağlar ve Ahmet Çırak’a teşekkür ettiler.