Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

SASKİ FATURASI ŞAŞIRTTI

SASKİ FATURASI ŞAŞIRTTI

Terme'de, Büyükşehir Yasası ile mahalle olan beldelerde altı aylık su faturalarında 4 bin Tl'ye varan su borcunu gören vatandaş ödemek için çare arıyor.

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi`nden(SASKİ) gelen çalışanların Aralık ayında kestiği faturalardaki yüksek meblâğ vatandaşa yansıdı. Gelen faturalarda 4 bin TL’ye varan su borcunu gören vatan-daşlar kara kara dü-şünüyor.

“MAHSULÜMÜZ DÜŞTÜ BORCU NASIL ÖDERİM!”
Bazlamaç Merkez Mahalle’den Osman Özer’in (55) ait 02.01.2014-05.12.2014 tarihleri arasında kullandığı su miktarı borcu 3 bin 964 TL.
Bu zamana kadar su borcunun olmadığını söyleyen Osman Özer, “Su faturaları 6 aydan 6 aya kesiliyordu. Hiç borcum yoktu. Bu ay kesilen, altı aylık faturayı görünce şok geçirdim. Mahallemizde çevre temizlik ve kanalizasyon yok. Yapılmayan hizmetin bedelinin alınmasına karşıyım. Bunu nasıl ödeyeceğiz. İlçemizde son yıllarda zaten geçim kaynağımız olan fındıkta verim çok düştü. Sebzeler kuruyor. Ben geçimimi zor sağlarken bu faturayı nasıl ödeyeceğim. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Faize para mı alayım. Ödemeler aylık gelseydi ona göre hareket ederdim. Çok mağduruz. Büyükşehir ve Terme Belediye başkanlarımızdan, Ak Parti İlçe Başkanı-mızdan yardım istiyoruz.” dedi.

“FAİZE Mİ KAPILALIM!”
Terme`nin Bazlamaç Orta Mahallesi`nden Ahmet Hazar (59) adlı vatandaşın 02.01.2014-05.12.2014 tarihleri arasında kullandığı su miktarı borcu ise 409 m3 su için 867,93 TL.

Eski borcu olmadığını söyleyen vatandaş borcunu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Ahmet Hazar, “12 ay fındık dallarına bakıyoruz. Her geçen yıl mahsulümüz zaten düşüyor. Faiz
lobisi ve bankalar çiftçiyi bitirdi. Tırnaklarımızla kazıdığımız topraklarımızdan aldığımız az bir şey kaldı o da faize gidiyor. Çiftçi bitmiş durumda. Bölgemizde göçler yaşanıyor. Gidecek yerimiz de yok. Yağmur yağdığında sularımızdan çamur akıyor. Sularımız sağlıksız. Her geçen gün diyaliz hastası artıyor. Olmayan hizmetin bedelini, olmayan parayla ödemek zor geliyor. Yetkililerden yardım istiyorum.” dedi.