Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SAYGI ÖZLEM VE MİMNETLE ANILDI

SAYGI ÖZLEM VE MİMNETLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Terme'de de saygı, özlem ve minnetle anıldı.

    Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Kültür Merkezi'nde devam etti.   
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Terme Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmeni Yasemin Özer yaptı. 
    Özer, konuşmasında, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde onu anmak ve anlamak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarıları ile büyük asker, yönetimi ile büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. 
    Büyük önder Atatürk “Artık her şey bitti” denilen günlerde bir milleti, İstiklalini yeniden kazanmak uğruna cesaretlendirip milli mücadeleye sevk etmiş ardından Türk Milletini aydınlığa çıkaracak olan bir çok devrim gerçekleştirmiştir. Onun Türk Milletine en büyük armağanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimlerle Türk Milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. 
    Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilim rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” diyerek Cumhuriyete ve inkılaplara sahip olunmasını ve çok çalışarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arz ve temenni etmiştir.
    İşte 10 Kasımlar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen, Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak uygulanabileceği günler olmalıdır. Ünlü bir devlet adamının da dediği gibi “Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi belli bir dönem içinde doğmazlar. Onlar önderlikleriyle yüz yıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83. yılında her 10 Kasımda yeniden doğan  ve Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha gurur, özlem ve saygıyla anıyoruz.”dedi. 
    Konuşmaların ardından, Terme Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti. 
    Program sonunda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle ilçe okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan tarafından ödülleri takdim edildi.
    Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler şu şekilde;
Resim yarışmasında; 
1. Atatürk İlkokulu öğrencisi Kuzey Yavuz, 
2. Atatürk İlkokulu öğrencisi Sümeyye Eslem Özen, 
3. Atatürk İlkokulu öğrencisi H. Yaren Çalışkan.
Şiir yarışmasında; 
1. Anafartalar Ortaokulu öğrencisi Ömer Furkan Esen,
2. Muratlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Naz Uzun
3. Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencisi Arda Kaan Asar. 

Komposizyon yarışmasında; 
1. Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencisi Nazlı Keskin, 
2. Kozluk OMV Fen Lisesi öğrencisi Zehra Can 
3. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi İsmet Eren Güney.