Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SAYGIYLA ANILDI

SAYGIYLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de saygı, sevgi ve minnetle anıldı.

Ulu Önder Atatürk´ün ölümünün 77. yıldönümü, ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından program Belediye Kültür Merkezi´nde Bülent ÇAvuşoğlu Anadolu Lisesinin hazırladığı oratoryo ile devam etti.

Programın sunuculuğu; Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Semiha Akçay Kökten tarafından yapıldı.
Düzenlenen programa ; Terme Kaymakam İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, Terme Cumhuriyet Başsavcısı Çağlar Dilek, Jandarma Komutanı Personel Yüzbaşı Hacı Gülman, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Canpolat ile daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Murat Aydın yaptı. Aydın konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk´ün yaşamı,Türk´ün kurtuluş savaşında gösterdiği olağan üstün başarı ve yeni kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilke ve devrimleri hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.
Daha sonra program sinevizyon gösterisi, şiirler ve öğrencilerin oluşturduğu koro ekibinin söylediği Atatürk´ün sevdiği şarkılar ile Atatürk´ten Son Mektup isimli şiirlerin okunmasıyla son buldu.