Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SEÇiM TAKViMi BELLi OLDU

SEÇiM TAKViMi BELLi OLDU

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimi için hazırladığı takvim çerçevesinde seçim süreci 1 Ocak 2019´da başladı.

YSK´nın, hazırladığı takvim kapsamında seçim sürecinin başlangıcı 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. Seçim takvimine göre, seçime katılabilecek siyasi partiler 2 Ocak´ta ilan edilecek.

MUHTARLIK BÖLGESİ LİSTELERİ 4 OCAKTA ASKIDA
Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00´den 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00´ye kadar askıda kalacak. Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, bu süre içinde bir yakını tarafından seyyar sandık kurulu talep formu ile muhtarlığa başvurması gerekiyor.
Muhtarlık Bölgesinde adı olmayan, bilgilerinde yanlışlık olan veya adres değişikliği beyanında bulunacak seçmenler beyan edecekleri adrese ilişkin herhangi bir fatura ile birlikte önce Nüfus Müdürlüğüne, sonra da İlçe Seçim Müdürlüğü´ne bizzat veya vekalet ile başvuracak.
Ayrıca 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçiminde ilk defa uygulanmaya başlanan Seyyar Sandık için askı döneminde, yatağa bağımlı vatandaşları Seyyar Sandığa yazdırmak için yine Muhtarlığa veya Seçim Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.

SİYASİ PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ YERİ
Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak´ta çekilecek kurayla belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat´ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat´ta, kesin aday listeleri 3 Mart´ta ilan edilecek. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart´ta başlayacak. Seçim propagandası 30 Mart saat 18.00´de sona erecek.