Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ŞEHİD RIFAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ

ŞEHİD RIFAT SEZGİN KÜTÜPHANESİ

Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürlüğü; zenginleştirdikleri okul kütüphanesine "Şehid Rıfat Sezgin Kütüphanesi" ismini vererek özel harekat polisiyken Siirt'te şehit düşen eski mezununa karşı büyük bir vefa gösterdi.

    Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürlüğü; zenginleştirdikleri okul kütüphanesine "Şehid Rıfat Sezgin Kütüphanesi" ismini vererek özel harekat polisiyken Siirt'te şehit düşen eski mezununa karşı büyük bir vefa gösterdi. 
    Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesinden mezun olup ülkemize önemli  hizmetler veren değerlerine karşı "vefa günleri" düzenleyen okul müdürlüğü, bu okuldan mezun olup vefat edenlerle bu okulda görev yapıp vefat eden öğretmenleri de unutmayarak onların hem ailelerini hem mezarlarını ziyaret programları düzenledi. 
    Terme Anadolu İmam- Hatip Lisesi Müdürü Yakup Ar: "Vefa Günleri Projesi çerçevesinde okulumuzdan mezun ilk şehidimiz Rıfat Sezgin'in ismini okul kütüphanemize vererek hem kendisine hem de ailesine karşı vefa borcumuzu bir nebze ödemek istedik. Ayrıca okulumuz ögrencilerine misyonumuz gereği vatan, bayrak, hak ve hakikat sevgisiyle birlikte istiklal, şehitlik ve vefa kavramlarının ruhunu vermek istedik. Okullar açıldığında da kütüphanemize ismini verdiğimiz Şehit Rıfat Sezgin'i Terme/ Bağsaray'daki mezarı başında ziyaret edip başında Kur'an-ı Kerim  okuyup hep birlikte dua etmek istiyoruz. Ayrıca şehidimizin ailesini evlerinde ziyaret etmeyi, yine okulumuzdan mezun olan kardeşi Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin'i okulumuza davet edip şehit ağabeyi hakkında öğrencilerimizle bir sohbet etmesini de çok  arzu ediyoruz. Rıfat Sezgin başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ederim." dedi. 
    Okul Müdürü Yakup Ar, ayrıca okullarından ilk mezun olanlardan Gazeteci-Yazar Eyüp Şentürk'e de rahmet dileyerek "Onun kitaplarını okul kütüphanesine bağışlayan çok değerli eşi, eski gazeteci Dilek Hanıma çok teşekkür  ederim." dedi.
    Okul kütüphanesinin giriş tabelasına "Mezunumuz Özel Harekat Polisi Şehid Rıfat Sezgin" yazılarak ismi ve hatırası yaşatılan Rıfat Sezgin, liseden 1983 yılında mezun olmuştur. 30 Kasım  1996'da Siirt/ Kurtalanda şehit düşen Rıfat Sezgin'in ismi, Terme Fiskobilik Caddesinde liselerin yoğun olduğu sokağa da verilmiştir. 
    Hem mezununa hem de bu milletin ve ilçenin bir polis şehidine çok büyük bir vefa gösteren Terme İmam-Hatip Lisesini, emeği geçenleri Bilgi Gazetesi olarak yürekten  tebrik eder, değerli yazarımızın kardeşi olan  şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ederiz. Hbr: Berkan KARAPIÇAK