Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜLER

ŞEHİTLERE SAYGI İÇİN YÜRÜDÜLER

Son dönemde artan terör olaylarına bir tepki de Terme´den geldi. Temeliler düzenledikleri yürüyüşle teröre lanet yağdırıp slogan attılar.

Termeli bir grup genç, artan terör olay­la­rı­na tepki gös­ter­mek için Terme Eski Oto­ga­r´­dan Terme Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı­na kadar saygı ve bay­rak yü­rü­yü­şü dü­zen­le­di.

Yü­rü­yü­şe Terme Be­le­di­ye Baş­ka­nı Şenol Kul, MHP Terme ilçe Baş­ka­nı Oğuz Pamuk ve çok sa­yı­da va­tan­daş ka­tıl­dı.


PKK aley­hi­ne slo­gan­lar atı­lır­ken Terme Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı´nda ve Terme İlçe Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı önün­de saygı du­ru­şunda bulunuldu, stik­lal Marşı okun­du. Ar­dın­dan Terme Genç­lik Plat­fo­rmu adına basın açık­la­ma­sı yapan etkinlik başkanı Fatih Saral ? Et­kin­li­ğe ka­tı­lan her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Bayrak uğruna ölen varsa vatandır. Vatanın asla parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Eğer bu uğurda canımızı vermemiz gerekiyorsa seve seve vermeye hazırız. Bugün vatanımıza olan duyarlılığımızdan nasiplenmek isteyen dış güçler olabilir.


Bizler bu tahriklere kapılarak toplumsal kausa asla sebep olmamak uğruna sessiz kalmış olabiliriz. Bunun tek bir nedeni ülkemize zarar gelmemesidir. Şehitlerimize Allah´tan Rahmet diliyoruz. Çözüm süreci adı altında belki hatalar yapılmış olabilir Türk insanı sabırlı ve hoşgörülüdür.


Bugün bu topraklarda biz kardeşçe laz, gürcü, kürt, çerkez, zaza kol kola yaşayabiliyoruz. Bunu bizler başarabiliyorsak tek bir ortak noktamız vardır o daTürk kimliğimiz. Bu topraklarda tek bayrak tek devlet tek din var: vatanın bölünmez bütünlüğüdür.


Şiddetin şiddeti doğuracağını bildiğimiz için şunu söylemek istiyorum artık akan kanlar dursun. Ülkeme huzur gelsin Analar ağlamasın al bayrağa sarılı tabutlar gelmesin. Şehitler ölmez vatan bölünmez.?dedi.


Prog­ra­mın so­nun­da son şe­hit­le­rin isim­le­ri oku­na­rak anıl­dı.


Hbr: Nazan ŞENTEPE