Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SEL SONRASI TERMELİLERİN TEK UMUDU FINDIKTA

SEL SONRASI TERMELİLERİN  TEK UMUDU FINDIKTA

Terme´de yaşanan sel felaketi sonrası Terme´ye gelen İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Antalya İyi Parti Milletvekili Feridun Bahşi, meydana gelen zararı yerinde incelerken selden mağdur olan ailelerin de sıkıntılarını diledi.

Terme´de bir dizi ziyaret gerçekleştiren Yaşar ve Bahşi ?Terme Ticaret Odası ile yaptığımız görüşmede sanayi sitesi bölgesinde etkisi görünen selin vermiş olduğu zararlar ve tekrar yaşanmaması adına alınabilecek tedbirleri görüştük. Ardından Terme Ziraat Odasını da ziyaret ettik. Burada da başkanımız Ferda Ergün´den aldığımız bilgiler sonucu selin verdiği zararın boyutlarının tahminlerin üzerinde olduğunu gördük. Yağışın etkili olduğu bölgelerde hiç bir tarım ürününün kalmadığını öğrendik. Eğer başına bir felaket gelmez ise şuan Termelilerin tek umudu fındık. Fındığın ise bir türlü açıklanmayan fiyat politikasından dolayı üreticiye derman olmayacağı konusunu konuştuk. Selden etkilenen esnaf ve çiftçilerimiz, biran önce zararlarının tespit edilerek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Ayrıca kredi borçları olanların da borçlarının ertelenmesi hususunda talepleri var.? dediler.
Bazlamaç, Sakarlı, Kozluk, Evci ve bir kaç mahalleyi ziyaret eden Yaşar ve Bahşi ?Her gittiğimiz yerde yıkılan köprüler, su altında kalan evler ve tarım arazileri bize yaşanan afetin boyutlarının en acı kanıtı oldu. Umarız böyle bir felaket bir daha yaşanmaz. Bu felakette unutulmaması gereken nokta ise ihmallerin değerlendirilerek önlemler alınması gerektiğidir.

SEL FELAKETİ TBMM GÜNDEMİNDE
CHP Samsun Milletvekili Zeybek ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, Terme´de yaşanan sel felaketini TBMM gündemine taşıdı. Zeybek ve Yaşar, sel felaketinin ihmal nedeniyle oluştuğunu öne sürerek, vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMALI
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Terme´de yaşanan sel faciasını gündeme taşıdı. Terme´de, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ile birlikte sel bölgesinde inceleme yaptıklarını söyleyen Yaşar, bölgede 5 köprünün çöktüğünü, tarım arazilerinin ve sanayi bölgesinin sular altında kaldığını, büyükbaş ve kanatlı hayvanların telef olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Bedri Yaşar, ?Karadeniz Acil Eylem Planı içerisinde yer alan Terme´de projeler durmuş, ihaleler tamamlanmamış. Devlet afete tasarruf tedbiri yapmamalı? diye konuştu.

YARALARIN SARILMASI LAZIM
Daha sonra konuşan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, "Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren insanlarımızın yaşanan felaketten etkilenmesinin en aza indirilmesi için bölgenin doğal afet kapsamına alınması ve yaraların sarılması gerekmektedir?dedi.