Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SELİN FATURASI 400 MİLYON TL

SELİN FATURASI 400 MİLYON TL

TARIM TOPRAKLARI AKTI GİTTİ

    Terme ve Salıpazarı’nda yaşanan sel felaketi sonrası iki ilçenin sanki geçmişte hiç yerleşim kurulmamış bir hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Selde 400 milyon TL'ye yakın maddi zarar var. Yapılacak yatırım ise 200-300 milyon TL civarında" dedi.
    Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamındaki Sürdürülebilir Bir Gelecek için Ortaklık Projesi'nin sahibi Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sürdürülebilir Şehircilik toplantısı'na ev sahipliği yapıyor. 
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhurbaşkanlığı Yeni Hükümet Sistemi'ni hatırlatarak, belediyelerin vizyonunun yeni sisteme adapte olmak zorunda olduğunu söyledi. Demir, "Kitlesel göçün tersine dönmesiyle birlikte ciddi bir hareketlilik var. 5 yıl içinde kırsal mahallelerimizin alt yapı ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu.
    TARIM TOPRAKLARI   AKTI GİTTİ
    Terme ve Salıpazarı’nda yaşanan sel felaketine de değinen Başkan Demir, şöyle devam etti: "İki insanımızı kaybettik. Bütün alt yapı, anında felç oldu. Sanki geçmişte hiç yerleşim kurulmamış bir hale geldi. Tarım toprakları aktı gitti. Şuan 70’e yakın makineyle hasarları gideriyoruz. İnsanlar günlük yaşamlarına döndüler ama onları şimdi rehabilite etme noktasında, bir daha böyle acıların ve kayıpların yaşanmaması adına farklı proje ve planlama çalışmalarına başladık. 400 milyon TL’ye yakın maddi zarar var. Böyle büyük felaketin yaşanmaması adına yapılacak yatırım ise 200-300 milyon TL civarında."dedi.