Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SEMERKAND´DAN İFTAR YEMEĞİ

SEMERKAND´DAN İFTAR YEMEĞİ

Terme Semerkand Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından 29 Haziran Pazartesi akşamı iftar programı düzenlendi.

Terme Semerkand Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından 29 Haziran Pazartesi akşamı iftar programı düzenlendi.

Ulusoy Kompleksinde gerçekleştirilen iftar programına, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediye Başkan vekili İsmail Sezai Uzun, İlçe Jandarma Komutanı Personel Yüzbaşı Hacı Gülman, Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Terme Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Grup Hadra tarafından seslendirilen ilahiler eşliğinde yenilen iftar yemeği ve duaların ardından Semerkand Terme Temsilcisi Köksal Keskin tarafından teşekkür konuşması yapıldı.

Keskin yaptığı kısa teşekkür konuşmasının ardından ?Semerkand Terme Temsilciliğimizin düzenlediği iftar programında sizlerle bir araya gelmekten son derece mutluyuz.

Yaradılan ne varsa Yaradan dan ötürü sevmek onlara icap etmek yardımda bulunmak, kucak açmak, yaralarını sarmak vakıfların esas gayesidir.

Halka hizmet Hak´a hizmet uslubu ile çalışmalarını sürdüren vakfımız bir insana daha ulaşabilmek, bir insanı daha kurtarabilmek adına tasavvufi kültür turları düzenlemekte ve insanları karanlıktan aydınlığa, kötülükten aydınlığa, cimrilikten cömertliğe, Rabbimize kulluğa hicret etmelerine vesile olmaktadır.

Ramazan paylaşmaktır diyen Beşir Derneği bizlere şunu da hatırlatmaktadır.

Ramazan ayında oruç tutarak dünyada ve yurdumuzda aç ve susuz kalan ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin halini daha iyi anlayıp yardımcı olmayı paylaşmayı öğretirken bir yandan da bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu, kardeş olduğumuzun farkına varıyor zekat ve fıkır sadakasıyla zengin ve fakir arasındaki uçurumu kaldırıp sosyal bir bağ kurmasını sağlarken kardeşliğimizi de pekiştiriyor. Daha da önemlisi dini sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın hazmını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Yüce Allah Ramazan ayının manevi atmosferini gün boyu yaşamayı ve paylaşmayı bizlere nesip etsin inşallah.?dedi.