Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SEPETTEKi MISRALAR BELGESELi ARDINDAN

SEPETTEKi MISRALAR BELGESELi ARDINDAN

Gazetemiz şairlerinden Azmi Taşdan´ın hayatını konu alan Sepetteki Mısralar belgeselinin yönetmeni Mehmet Alp Güven, Azmi Taşdan ile gazetemizde bir araya gelerek belgesel üzerine sohbet etti.

Yaklaşık bir buçuk yıldır Mehmet Alp Güven ve Mehmet Öz´ün üzerinde çalıştığı ?Zanaattan Sanata: Sepetteki Mısralar? belgeseli, geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Belgeselin yayınlanmasının ardından ilk kez gazetemizde bir araya gelen Azmi Taşdan ve Mehmet Alp Güven; Azmi Taşdan´ın şiirleri, belgeseli ve edebi camiadaki yeri hakkında konuştu.
Azmi Taşdan gibi şairlerin gün yüzüne çıkması gerektiğini söyleyen Güven, ?Türkiye´nin birçok yerinde Azmi Taşdan gibi gönlünden gelenleri, halkın diliyle yazan şairler var. Taşdan´ı ayırt edense Samsun´dan çıkmış olmasıdır. Genel olarak şairlerimize baktığımızda, onların doğu ve güney bölgelerimizden çıktığını fark ediyoruz. Bir halk şairi içinse doğa vazgeçilmezdir. Zaten şiirlere baktığımızda doğa tasvirleri, yer, gök her şey mısralara diziliyor. Bu yüzden o bölgelerden muhteşem şairler çıkıyor. Azmi Taşdan´da bir yaylaya çıktığında içinden gelen duyguların daha farklı olduğunu söylemişti bize. İşte buna rağmen Taşdan´ın şiirleri duygu yüklü ve doğa tasvirleri ile dolu. O da duygularını bazen doğadan insana aktarıyor. Bunun içindir ki Samsun´dan çıkmış ender şairlerden birisidir.? dedi. Birçok insan gibi Azmi Taşdan´ın Terme´nin değerlerinden birisi olduğunu söyleyen yönetmen, ?Deyim yerindeyse Terme´nin Âşık Veysel´i diyebiliriz. Sağ olsunlar edebi camiadaki birçok hocamız, Azmi Taşdan adına etkinliklerde bulundu. Bilgi Gazetesi de öyle. Mutlaka Azmi Taşdan gibi isimlere sahip çıkılmalı. Çıkılmadıkça maalesef böyle halk şairleri toprak altında kalmaya devam ediyor.? diyerek Azmi Taşdan´a Sepetteki Mısralar belgeselinin afişini ve CD´sini hediye etti.
Azmi Taşdan, ?Bu belgeselde emeği olan kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bizleri insanlara tanıtmaya çalışıyorlar. Gerçekten de güzel işler çıkarttılar. Uzun bir çalışma sonrası bu ürünü izlemek, insanı mutlu ediyor.? dedi.