Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SERACILIK KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

SERACILIK KONFERANSINA YOĞUN İLGİ

Terme MYO'da "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık" konulu konferans düzenlendi.

     Terme'de faaliyet gösteren çiftçiler ve seracılık ile uğraşan ziraatçilere yönelik, Terme Belediyesi, Terme Kaymakamlığı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Terme Zİraat Odası işbirliği ile Terme Meslek Yüksekokulu konferans salonunda "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık" konulu konferans düzenlendi.
    Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Harun Özer’in detaylı sunum yaptığı konferansa Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Ak Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Tuncay Demir, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ziraat mühendisleri, öğretim görevlileri ile seracılık ile uğraşan çiftçiler yoğun bir şekilde katılım sağladı.
    TÜRKİYE SERACILIKTA 
    DÜNYADA 4. SIRADA
    Sera kuruluşu, toprak bakımı, zararlılar ile mücadele, havalandırma, nem, gübre, ürün rotasyonu vb. birçok konu başlığında önemli bilgiler sunan Harun Özer, seracılığın, doğru yöntemler ile oldukça yüksek gelir getirici bir alan olduğunu  söyledi. Türkiye’nin seracılık alanında dünyada 4. sırada yer aldığına vurgu yapan Özer, ayrıca; jeotermal ısı ile oluşturulan seracılık faaliyetlerinde de Türkiye'nin Avrupa’da 1. sırada yer aldığını, Türkiye'nin arazi ve iklim yönünden oldukça avantajlı bir konumu olduğunu, profesyonelce yapılan seracılık ile 12 ay boyunca farklı ve kar sağlayacak ürünler üretilebileceğini belirtti.
    
    ELİMİZDE BÜYÜK BİR FIRSAT VAR
    Konferansta Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu da bir konuşma yaptı.
    İlçe olarak Türkiye’nin ikinci büyük delta ovasında yer aldığımıza dikkat çeken kaymakam Zadeleroğlu “Terme, 870 bin dekar arazi üzerinde yer alan ve elinde büyük bir fırsat bulunan şanslı bir ilçe. Bunun değerini bilip ona göre hareket etmeliyiz.”dedi.
    Üniversitelerin öğrencilere eğitim vermenin yanı sıra akademik çalışmalarla bulunduğu bölgeye değer katması gerektiğine de değinen Zadeleroğlu, Terme MYO’nun bu konuda aktif ve başarılı bir okul olduğunu kaydetti. 
    Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ise Terme'de seracılık faaliyetlerinin yaygınlaşması ve çiftçilerin daha da bilgilendirilmesinin önemini belirterek üniversite olarak ihtiyaç duyulan alanlarda bu tür eğitim ve konferansları her zaman yapmaya hazır olduklarını, firma, sanayi ve bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücü yetiştirmek için işyeri uygulamalı 3+1 eğitim modelini benimsediklerini ifade etti.
    Konferans sonunda merak edilen soruları cevaplayan Dr. Öğr. Üyesi Harun Özer'e, Terme MYO Müdürü Doç.Dr. Erol Terzi tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Hbr: Murat KILIÇ