Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SERASINDA KUDRET NARI ÜRETİYOR

SERASINDA KUDRET NARI ÜRETİYOR

Terme´de bir ilk; Serasında yetiştirdiği her derde deva Kudret Narını pazarda satışa sunuyor.

Terme Gündoğdu Geleydi Mahallesinde çiftçilik yapan Zeyide Demirden bahçesinde yetiştirdiği Kudret Narı vatandaşlardan yoğun talep görüyor.
Bahçesinde ektiği domates, biber, patlican, kabak vb. sebzelerin yanında ürettiği Kudret Narının tam bir şifa kaynağı olduğunu belirten üretici Zeyide Demirden, ?Bu işi 7 yıldır yapmaktayım. Her derde deva olduğunu duyduğum kudret narını bende ekmeye karar verdim ve Mekkeden bana 11 tane tohum geldi bende bunu ekerek çoğalttım. Şuanda 2 tane seram var. Tohumları mayıs ayında ekmeye başlıyorum ve Ağustos ayından Aralık ayına kadar mahsul devam ediyor. Havalar soğuduğu zaman ise söküyorum bir sonraki yılın mayıs ayında tekrar ekiyorum.
Kudret Narını üretmeye karar vermemin asıl nedeni yıllardır çektiğim ağız yarasından muzdarip olmam ve ayını zamanda çektiğim mide ağrısıdır.
Her derde deva olduğunu duyduğum kurdet narını 1-2 defa satın alarak kullandım ve şifasını görünce de neden kendim üretimini yapmayayım dedim. Ne kadar doktora gitsem de ilaç kullansam da ağız yaralarım bir türlü tamamen geçmedi. Topraklarımız bu ürünü yetiştirmeye elverişli keşke pazarı olsa da daha fazla kudret narı üretimi yapabilsem. Hafta günleri ürettiğim sebzelerin yanında kudret narını da satıyorum ve vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Alan vatandaşlar faydasını görünce her hafta yine aynı şekilde almaya geliyorlar. Ben faydasını gördüm benim gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarda faydasını görsün istedim ve üretip satışını yapmaya karar verdi.?dedi.