Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

SERGİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Terme Halk Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 yıl sonu sergisini törenle açtı. Yoğun ilginin olduğu
serginin açılışına; Terme Kaymakamı Fahri Meral, Samsun Halk Eğitim Merkezleri Hayat boyu Öğrenme-den sorumlu Şube Müdürü Ömer Okuyu-cu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Arslan, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin

Karamollaoğlu, Kurum Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Terme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semahat Türk yaptı. Konuşmasında 2013-2014 yılında ilçe genelinde toplam 324 kurs sayısının olduğunu ve bu eğitim sezonunda toplan 5 bin 692 kişinin kursa katıldığını söyledi. Bu kursiyerlerden 2 bin 461 kişinin belge almaya hak kazanarak kursları başarıyla tamamladığını söyledi.

Samsun Halk Eğitim Merkezleri Hayat Boyu Öğrenmeden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Okuyucu da il geneli yapılan çalışmalardan bahsetti. Okuyucu, “Bu sergiler kursiyerlerimizin başarı ve gayretleridir. Onun için sergimizin açılışı bizlerin çalışmalarını ve emeklerini göstermektedir, kursiyerlerimizi başarılarından dolayı tebrik eder yılsonu sergisinin de hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.” diye konuştu.

TÜRKİYE`DE ÇALIŞMAK İÇİN DİL ÖĞRENCİ

Kursiyer sertifikaları verilirken, Suriye`de hemşirelik yapan ve Türkiye`de çalışmak için dil öğrenmeye Terme`ye gelen Maran Alanka öğrenmiş olduğu Türkçesiyle iki dil bilmenin önemini yazmış olduğu mektupla paylaştı.

62`LİK YETER HANIMIN EHLİYET AŞKI

Aynı zamanda 62 yaşındaki Yeter Gündoğdu geçen yıl 1. Dönem okuma-yazma kursuna geldi. Bu dönemde 2. Kademe kursunu başarıyla bitirip İlkokul muzunu düzeyinde belge almaya hak kazandı. Belgesini Terme Kaymakamı Fahri Meral`dan alan Yeter Hanım ehliyet almak da istediğini belirtti ve Kaymakamımızdan yardım istedi. Kaymakam bey “Sen şimdi arabada istersin ama bu bizi aşıyor seni kurs`a yazdırırım” deyip aralarında hoş bir sohbet geçti.

Bir yıl boyunca kursa katılıp belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi merkez binasına geçilip açılış kurdelasını Kaymakam Fahri Meral ile birlikte ... kesti. Daha sonra Kaymakam Fahri Meral usta öğreticileri ve kursiyerleri bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ederek el emeği göz nuru ile yapılan eserleri gezdi. Büyük ilgi gören sergi dört gün boyunca Halk Eğitim Merkezi salonunda halk açık sergilendi.

Merkez sergisinin yanı sıra Halk Eğitimi Merkezi tarafından mahallelerde açılan kursların da sergi açılışları yapıldı.
Açılışlara Kaymakam Fahri Meral, Milli Eğitim Müdürü Suat Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semahat Türk, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

Kaymakam Fahri Meral açılışların bazılarını kursiyerlere yaptırdı.