Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER

SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak olarak düzenlenen seminerde, ilçemizde görev yapan yaklaşık 300 şoföre seminer verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak olarak düzenlenen seminerde, ilçemizde görev yapan yaklaşık 300 şoföre seminer verildi.
3 gün süren seminer süresince verilen eğitimde, sürücülerin öğrencilere karşı görevleri tekrar hatırlatırken, taşımalı eğitim kapsamında taşıması yapılan yaklaşık 5000 öğrencinin ve şoförlerin sorunları dile getirildi.

TÜM SERVİS ARAÇLARI ARTIK
GPS ve KAMERA İLE İZLENİYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ihale şartnamelerine eklediği maddeler sonucu tüm servis şoförleri Video Kayıt sistemi ve GPS sistemlerini tüm araçlara entegre ederek taşımalı eğitimi daha güvenilir hale getirdi. Ayrıca tüm araçlarda okul paketi denilen paket sisteminin dahil edilmesi verilen hizmetin kalitesini olumlu yönde etkiliyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy tarafından yapılan açılış konuşmasında "ilçemizde bu sene ilk defa uygulamaya konulan GPS araç takip sistemi hakkında bilgi verilirken, hangi saat, hangi dakika, hangi aracın nerede olduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilinmekte ve kayıt altına alınmakta olduğunu ve sadece bunun değil izlenen yolun uzunluğu, araçların rolantide beklemeleri hareket hızları dahil saniye saniye tüm bilgiler gerektiğinde kullanılmak üzere kayıt altına alındığını belirtti. Bu nedenle her sürücü görevlerini hakkıyla yapması, hiç bir öğrencinin madur olmadan taşıma işlevinin yerine getirilmesini istiyoruz." dedi.
Ayrıca Ersoy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün kurmuş olduğu denetim ekibi ile her gün herhangi bir okulda denetime gidildiği ve rastgele seçilen araçları taşımalı eğitime uygun olup olmadığı konusunda denetlendiğini ve görevini yerine getirmeyen şoförlere en son çare olarak maddi para cezası uygulandığını, ancak cezanın bir çözüm olmadığını önemli olanın cezayı oluşturan unsurları ortadan kaldırmak olduğunu ve en önemli hususunu hatırlattı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, ilçede 3 yıldır olmasına rağmen taşıma konusunda gözle görülür bir iyileşme olduğunu bu başarının İlçe Milli Eğitim Personelleri, Şoförler ve Şirketlerin ortak çabası sonucu ortaya çıktığını belirtti. Taşınan her öğrencinin kendi evlatlarından farkının olmadığını belirten Duran, yapılan en ufak yanlış, büyük hatalar ve geri dönüşü olmayan çaresizliklere neden olabileceği uyarısını yaparken geçen senelerde taşımalı eğitimde hayatını kaybeden minik Yeşim´i hatırlattı.
ŞOFÖRLERİN
EN BÜYÜK
SORUNU YOL
Seminerin sonuna doğru şoförlerden gelen istekleri ve soruları genelde hep aynı oldu. Yol, yol, yol...
İlçedeki yolların bozuk olmasından dolayı gerektiği yere gerektiği zamanda gidemedikleri, özellikle yukarı bölgelerde yer alan mahallelerimizde yolların aşırı bozuk ve sıkıntılı olduğu, taşımalı eğitimin zor şartlar altında yürütülmekte olduğunu belirttiler. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesinden tek taleplerinin yollara bakım yapılması olduğunu belirtildi.