Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SEYFİ GÜNAÇTI EMEKLİ OLDU

SEYFİ GÜNAÇTI EMEKLİ OLDU

Seyfi Günaçtı 42 yıl 26 gün süren öğretmenlik mesleğine 16 Kasım 2018 Cuma günü güzel bir törenle son verdi.

14 ayı yedek subaylık olmak üzere, 43 yıllık devlet hizmetinin 42 yılını eğitime adayan Seyfi Günaçtı, Zonguldak İmam Hatip Lisesi´ndeki 4 aylık ücretli öğretmenlik görevinden sonra 21 Ekim 1976 tarihinde Ordu- Gölköy İmam Hatip Lisesi´nde öğretmenlik görevine başladı. Sonra sırasıyla Rize Çamlıhemşin İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Okul Müdürlüğü, Samsun- Terme İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı görevlerinden sonra Mart 1985´de Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atandı. Beş yıl şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne atandı ve bu makamda üç yıl görev yaptı.
Çarşamba Kız Meslek Lisesi, Bayburt- Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çarşamba KML´de görev yaptıktan sonra Terme Anadolu Lisesi´ne (sonradan adı Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi oldu) atandı. 18 yıl ile en uzun süre görev yaptığı kurumdan rotasyon uygulaması sebebiyle Terme Fatih Anadolu Lisesi´ne tayin istedi. Üç yılı aşkın bir süre de burada görev yaptıktan sonra, 42 yıl 26 gün süren öğretmenlik mesleğine 16.11.2018 Cuma günü güzel bir törenle son verdi.
Perşembe günü okulda verilen veda yemeğinde Okul Müdürü Mehmet Türkan, ?Ben de Terme İHL´de görev yapmış olmakla kendisiyle halef-selefiz. Seyfi Hocamın dikkatli ve tertipli biri olduğunu duymuştum. Burada buna bizzat şahit oldum. Okulumuza önemli hizmetlerde bulunmuştur. Bundan sonraki hayatında kendisine sağlık ve mutluluklar diliyorum? dedi. Müdür Yardımcısı Abdullah Var da, ?Ben Terme´de göreve başladığımda Seyfi Hocam İlçe Milli Eğitim Müdürü idi. Daha sonra aynı okulda birlikte çalışma şansını yakaladım. Kendisinden çok şey öğrendim. Her zaman idarecilere yardımcı olmuştur. Fiili hizmetini tamamlamış olsa da tecrübelerinden faydalanacağımızı ümit ediyorum. Bundan sonra da kendisine sağlıklı bir ömür diliyorum? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek Seyfi Günaçtı´ya bir plaket verdi. Abdullah Var´ın, çerçeveletilmiş bir fotoğrafını Seyfi Günaçtı´ya vermesi ise, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Bazı öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Bir gün sonra Seyfi Hocayı farklı bir sürpriz bekliyordu. Sabah ictiması için toplanmış olan öğrenciler, bahçe kapısından itibaren iki sıra halinde merdivenlere kadar dizilmişlerdi. Seyfi Günaçtı, dış kapıdan girdiğinde öğrencilerin coşkulu tezahüratları ile karşılaştı. İki sıra halindeki öğrencilerin sevgi gösteriler arasında yürürken o da şapkasını sallayarak ve gülümseyerek öğrencilere karşılık verdi. Merdivenlere geldiğinde, İngilizce Öğretmeni Elif Güneş yönetimindeki öğrenci korosu, şarkılar söyleyerek Seyfi Hocaya ithaf ettiler. Burada da duygulu anlar yaşandı.
Öğrencilerin sevgi tezahüratları ve ?Seyfi Hoca, bize eksi atsana!? nidaları arasında bir konuşma yapan Seyfi GÜNAÇTI, ?İki gündür çok güzel ve duygulu anlar yaşıyorum. Ödül almak herkesi mutlu eder. Böyle bir tören düzenlemekle sizler bana hayatımın en anlamlı ödülünü verdiniz. Kıymetli idarecilerimize, değerli öğretmen arkadaşlarıma ve siz sevgili öğrencilerime candan teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun? dedi.
Sürprizler öğretmen odasında da devam etti. Öğretmenlerin Seyfi Hoca için hazırlayıp, Görsel Sanatlar Öğretmeni Elif Gökoğlu´nun kaleminden kartonlara aktarılan anlamlı ifadeler de öğretmenler odasındaki yerlerini almıştı.
Bilindiği üzere Seyfi Günaçtı, 12 yıldan beri gazetemizde haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Yine yayın hayatında 5. yılına giren Bilgi Pınarı dergisine de değerli araştırma ve inceleme yazılarıyla katkı sağlamaktadır. Biz de onun bilgilerinden ve tecrübelerinden çok faydalandık. Terme Bilgi Gazetesi olarak biz de kendisine emeklilik hayatında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.