Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

ŞİDDETE KARŞI BEYAZ ATKILI YÜRÜYÜŞ

ŞİDDETE KARŞI BEYAZ ATKILI YÜRÜYÜŞ

08 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İlkadım ilçesi Çiftlik Caddesi Verem Savaş Dispanseri önünde Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi için Yürüyüş düzenlendi.

İlkadım İlçesi Çiftlik Caddesi `nde gerçekleşen, beyaz atkıların dağıtıldığı ve yaklaşık bin kişinin yer aldığı yürüyüşün sonunda Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “08 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile tüm sağlık çalışanları ve kamu çalışanları ile beraber aslında Pazar günü yapılması gereken programı biraz daha kalabalık olması ve farkındalık oluşturabilmemiz için bugüne aldık. Bu vesile ile 08 Mart Dünya Kadınlar Günü `nü kutluyoruz.

Şiddetin olmadığı bir dünya inşallah ortaya çıkar ve yaratılır temennisinde bulunmak istiyorum. Bu yürüyüşümüze katılan gazeteci dostlarımıza, kamu çalışanlarına ve bayan arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir kalabalık var. Çok fazla duyuru olmamasına rağmen 08 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne olan saygı böyle bir yürüyüşü ortaya çıkardı. Taktığımız beyaz atkılar da kadın sağlık çalışanlarına karşı şiddete bir tepki, mesaj olsun diye bütün illerimize dağıtıldı." dedi.

Yoğun katılımın olduğu ‘Sağlık Çalışanı Kadınlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi için Yürüyoruz’ temalı yürüyüşe ayrıca, Vali Yardımcısı Mehmet Ali YILDIRIM, Ali Galip SARAL, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf KÖKSAL, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa KASAPOĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, hastane yöneticileri ve başhekimleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.