Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SİMENİT İLE İLGİLİ HABERİMİZ SES GETİRDİ

SİMENİT İLE İLGİLİ HABERİMİZ SES GETİRDİ

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin manşetine taşıdığımız, gündem yaratan ve dikkat çeken ?Akgöl ve Simenit Can Çekişiyor? haberimiz yetkilileri harekete geçirdi.

Geçtiğimiz haftalarda, manşetten verdiğimiz ?Akgöl ve Simenit Can Çekişiyor? haberi dikkat çekti ve yetkilileri harekete geçirdi.
Yaptığımız haberde, Gölyazı Mahallesinde 42 bin hektarlık alanda yer alan bu iki gölün, gerekli tedbirler alınmadığı için balçıklandığı, sudaki canlı yaşamının azaldığı ve buradan geçimini sağlayan halkın mağdur olduğuna değinmiştik. İlçemizin turizmi açısından son derece önemli olan bu göllere hak ettiği değerin verilmesini istemiştik. Yaptığımız bu habere yanıt gecikmedi.

GELİŞME PLANI DAHİLİNDE ÇÖZÜME KAVUŞACAK
Yaptığımız habere duyarsız kalmayan Terme Kaymakamlığı, ?Simenit Can Çekişiyor? haberimizin yer aldığı 22 Mart 2017 tarihli gazetemizi Samsun Orman ve Su İşleri XI. Bölge Müdürlüğüne göndermiştir.

Konuyu değerlendiren, Orman ve Su İşleri Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü-Samsun Şube Müdürlüğü ise, Terme Kaymakamlığınca gönderilen yazıya cevap olarak: ?İlgi yazı gereği Samsun İli, Terme İlçesi, Gölyazı Mahallesinde bulunan ´Simetin Gölü´ Şube Müdürlüğümüze bağlı Samsun-Terme Gölardı Simenit Gölü Yaban Hayatı gelişme sahası içerisinde yer almaktadır. YHGS için hazırlanmakta olan gelişme planımız Nisan ayı içerisinde bitirilip Genel Müdürlüğümüze sunulacaktır. Gelişme planında gazeteye haber olan konuda: İlgili guruplarla görüşülüp çözüm oluşturulacaktır.? denilmiştir.

?SAHİP ÇIKALIM, TAKİPÇİSİ OLALIM?
Terme Bilgi gazetesi olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı XI. Bölge Müdürlüğü-Samsun Şube Müdürlüğünden gelen yanıtın olumlu ve heyecan verici olduğuna inanıyoruz. Gelen yanıt her ne kadar olumlu yönde olsa da yine de bu konunun takipçisi olmalıyız. İlçedeki siyasiler ve sivil toplum örgütleri birlikte hareket ederek konunun üzerine gitmeli, askıda bırakmamalı diye düşünüyoruz. Çünkü ilçemizin turizmde atağa geçmesinde bu bölgenin önemi büyük. Terme Kaymakamlığımızın bu duyarlılığının devam etmesini diliyoruz.