Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SİVRİSİNEK LARVA MÜCADELESİNE BAŞLANDI

SİVRİSİNEK LARVA MÜCADELESİNE BAŞLANDI

Terme Çeltik Komisyonu Başkanlığınca Terme´de, halk sağlığını korumak için sivrisinek larva ve yumurtalarına karşı mücadeleye başlandı.

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, Terme´de, Terme Çeltik Komisyonu Başkanlığınca, ilçede halk sağlığının korunması adına sivrisinek larva ve yumurtalarına karşı mücadeleye başlandığını bildirdi.
Bu çerçevede, kanal, kanalet, gölet, akarsu ve durgun sularda, diflubenzuron etken maddeli larvasitler ile (tablet halinde) mücadele başlatıldı.

İLAÇLANMAYA BAŞLANDI
Kullanılan larvasit tabletler hakkında bilgi veren Terme Kaymakamı ve aynı zamanda Çeltik Komisyonu Başkanı Mehmet Parlak ise ´´Başkanlığımızca mücadelede kullanılmak üzere 10.000 adet tablet alınmıştır. Tabletlerin her birinin 42 gün boyunca, 47 m2´lik alanda, sivrisinek larva ve yumurtalarına karşı etkisi sürmektedir. İlacın tablet şeklinde olması da yoğun bitki üremesi olan sulak alanlarımızda kullanımını kolaylaştırmıştır.´´ dedi.
Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren komisyon başkanı Parlak, ?İlçemizdeki önemli sivrisinek üreme alanları, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce tespit edildikten sonra, komisyonumuz tarafından oluşturulan ekiplerimizce hızlı ve etkin bir şekilde ilaçlanmaya başlanmıştır.?dedi.