Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

?SİZ ŞEHİT YAKINLARI, BİLİNİZ Kİ SİZLER ÇOK ONURLU İNSANLARSINIZ´

?SİZ ŞEHİT YAKINLARI, BİLİNİZ Kİ SİZLER ÇOK ONURLU İNSANLARSINIZ´

Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak hanımefendi 14.07.2017 Cuma günü saat 19.00´da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün birinci yıl dönümünde şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis D

Şehit yakınları, gaziler ve aileleri için Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı salonunda düzenlenen yemek öncesi Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak hanımefendi, şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin masalarını tek tek dolaşarak, sohbet edip hoşgeldiniz dedi.
 
        Düzenlenen yemek programının sonrasında Site Camii İmam Hatibi Mustafa Akaslan Kur´an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Samsun Müftüsü Veysel Çakı dua etti.
 
        Daha sonra Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Akileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim yaptığı konuşmasında, ?Öncelikle Sayın Valim şehrimize hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Yeni görev yeriniz Samsun´da başarılar diliyorum. Dualarımız sizinle olsun inşallah. Bundan bir yıl önce ülkemizi, vatanımızı. milletimizi bölüp parçalamak isteyen hainler, milletimizin ve devletimizin dik duruşu sayesinde o hainleri bir gün sürmeden hüsrana uğratmıştır. 
 
        249 şehit ve 2193 gazimizle ve bütün milletimizle o gece destan yazılmıştır. Ülkemize karşı yapılan bu silahlı darbe girişimi başarısızlığı sonucunda artık ülkemiz yeni bir döneme başlamıştır. Hainlerle ve her türlü kötü örgütlerle sonuna kadar mücadele edilecektir. Türkiye artık eskisinden dala güçlü, daha enerji doludur. Biz buna inanıyoruz.?dedi.
 
        Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında ´´Bir yıl önce  milletin elinden yaşama sevincini almaya, ülkeyi bölmeye çalışan hainlere fırsat vermeyeceğiz. Yarın gece yani 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün birinci yıl dönümünde siz değerli ailelerimizi ´15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı´na davet ediyorum.´´dedi.
 
        Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, ?15 Temmuz akşamı ben Tunceli Valiliği´nde görevde iken teröristler tarafından bir karakolumuza ciddi bir saldırı oldu. Ankara´dan uçak istedik, mühimmat yok, uçaklar arızalı dediler. Sonradan biz bunun farkına varıyoruz ki, teröristleri vurmak için uçak yollamayan, bomba bulamayan o hainler, o gece bizim insanlarımızı öldürmek için bu uçakları ve bombaları kullanmışlar. Bu ülke bulunduğu pozisyon gereği bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Bunu başarmak içinde bu örgütleri kullanıyorlar. Amaç Türkiye güçlenmesin, bizlere muhtaç olsun. Allah´a şükür biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bunların oyunları boşa çıkacaktır.
 
        Allah´ın izniyle biz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. 15 Temmuz darbe gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkması ve halkı meydanlara davet etmesi çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve siz değerli halkımız meydanlara çıkmasaydı, bu ülke büyük bir kaosa girecekti. Bu batılı ülkeler ülkemiz için böyle bir oyun hazırlamıştı ama siz değerli halkımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz buna karşı durdular. O gece insanlarımız gerçek bir direnç göstererek şehit olma pahasına kendilerini tankların altına attılar. Allah onlara rahmet eylesin. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Şehitleri rabbim seçiyor. Siz şehit yakınları, bilesiniz ki sizler çok onurlu insanlarsınız.
 
        Siz şehit yakınları biliniz ki, siz bizlere şehitlerimizin emanetisiniz. Bizler için, vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi ve şehit yakınlarını unutmayalım ve onları devamlı hatırlayalım. 15 Temmuz akşamı milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı nasıl yalnız bırakmadıysa, ondan sonraki süreçte de yalnız bırakmayarak Sayın Cumhurbaşkanımızla kenetlendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde aslında bu gün ülkemiz varlık ve yokluk mücadelesi ile karşı karşıya. Onun için gerçekten çok çalışmalıyız. Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımını yakmak için Samsun´a çıkan ve kurtuluşun ilk meşalesini burada yakan Atatürk´ü bağrına basan Samsun halkını yarın akşam inşallah Cumhuriyet meydanına bekliyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.?dedi.
 
        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün birinci yıl dönümünde şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına düzenlenen yemek programına ayrıca, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Erol Tosun, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, İl Jandarma Komutanı. J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı P. Alb. Sedat Bulut, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Durmuş Ali Daldallı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.