Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

ŞOFÖRLER ODASINDAN KAR VE BUZLANMA UYARISI

ŞOFÖRLER ODASINDAN  KAR VE BUZLANMA UYARISI

Terme Şoförler Odası Başkanı Akbulut, tüm şoförleri, beklenen buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek ?Şoförlerimizin sadece kanunu değil, aynı zamanda vicdani sorumluluğu da yerine getirmeleri gerekir.?dedi.

Terme Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Şu­ayip Ak­bu­lut Me­te­oro­lo­ji tah­min­le­ri­ne göre Terme´de etkili olması beklenen kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm şo­för­le­rin ted­bir­li ve dik­kat­li ol­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti.


Özel­lik­le ta­şı­ma­lı eği­tim ya­pı­lan bütün ma­hal­ler­de ser­vis araç sü­rü­cü­le­ri­nin araç­la­rı­na kış las­ti­ği tak­ma­la­rı ve araç­la­rın­da zin­cir ve çeki ha­la­tı bu­lun­dur­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Ak­bu­lut, ?Şo­för­le­ri­mi­zin sa­de­ce ka­nu­nu değil, aynı za­man­da vic­da­ni so­rum­lu­lu­ğu da ye­ri­ne ge­tir­me­le­ri ge­re­kir.?dedi.


Oda Baş­ka­nı Ak­bu­lut yoğun kar ya­ğı­şı­na dik­kat çe­ke­rek şoförlere şu uyarılarda bulundu; ?Araç­la­rı­nı­zı kış şart­la­rın­da kul­la­nır­ken mut­la­ka yavaş ve dik­kat­li sürün. Bil­has­sa gizli buz­lan­ma­la­ra karşı ted­bir­li olun. Tra­fi­ğe çı­ka­cak olan tüm sü­rü­cü­le­ri­miz kar las­tik­le­ri­ni mut­la­ka araç­la­rı­na tak­tır­ma­lı­lar? uya­rı­sın­da bu­lun­du.


?Kışın mey­da­na gelen ka­za­la­rın ne­de­ni­ne bak­tı­ğı­mız­da, buz­lan­ma ve yol du­ru­mu­na göre önlem al­ma­mak­tan, araç­la­rı­mı­zı kışa ha­zır­lan­ma­mak­tan doğan ka­za­lar­dır. Bunun için araç las­ti­ğin­den, zin­ci­ri­ne, fren, di­rek­si­yon, şan­zı­man, di­fe­ran­si­ye­li ile mo­to­run yağ ba­kı­mı ya­pıl­ma­lı­dır. Ay­rı­ca, akü­le­re asit, rad­ya­tör­le­re ise an­tif­riz ko­nul­ma­lı­dır.


Ba­la­ta­lar, disk­ler, elekt­ro­nik aksam, ka­lo­ri­fer-kli­ma sis­te­mi kı­sa­ca araç­ta­ki bütün me­ka­niz­ma­lar göz­den ge­çi­ri­le­rek ara­cı­mız kışa hazır hale ge­ti­ril­me­li­dir.


En fazla gizli buz­lan­ma­nın ol­du­ğu yer­ler olan köprü üst­le­rin­de, vi­raj­lar­da ara­cı­nı­zı dik­kat­li ve yavaş kul­la­nı­nız. Mec­bur ka­lın­ma­dık­ça tra­fi­ğe çı­kıl­ma­ma­lı, çı­kı­yor­sak da toplu ula­şım araç­la­rı­nı ter­cih edi­niz.?

YIL­BA­ŞIN­DA KU­RAL­LA­RA UYA­LIM
Yıl­ba­şı ge­ce­si ya­pı­la­cak kont­rol­ler­de al­kol­lü araç kul­lan­dı­ğı tes­bit edi­len­le­rin hem ceza öde­mek zo­run­da ka­la­cak­la­rı­nı hem de eh­li­yet­le­ri­ne el ko­nu­la­ca­ğı­nı ha­tır­la­tan Ak­bu­lut, ölüm­lü tra­fik ka­za­la­rı­nın en büyük se­be­bi­nin alkol ve ted­bir­siz­lik ol­du­ğu­na dik­ka­ti çe­ke­rek ?Yeni yıla mutlu ve hu­zur­lu gir­mek is­ti­yor­sa­nız al­kol­lü araç kul­lan­ma­yın" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.