Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar
terme haberleri

ŞOFÖRLER ODASINDAN KAR VE BUZLANMA UYARISI

ŞOFÖRLER ODASINDAN KAR VE BUZLANMA UYARISI

Terme´de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen buzlanmalara karşı Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut, tüm şoförleri buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Terme Şo­för­ler ve Oto­mo­bil­ci­ler Esnaf Odası Baş­ka­nı Şu­ayip Ak­bu­lut Me­te­oro­lo­ji tah­min­le­ri­ne göre Terme´de etkisini gösteren kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm şo­för­le­rin ted­bir­li ve dik­kat­li ol­ma­la­rı okusunda uyarılarda bulundu.

Oda Baş­ka­nı Ak­bu­lut yoğun kar ya­ğı­şı­na dik­kat çe­ke­rek şoförlere şu uyarılarda bulundu; ?Terme´de yollar adeta buz pistine döndü. Vatandaşlar işlerine gide bilmek için yollarda büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu yüzden kazalara sebebiyet vermemek için vatandaşlarımızdan ricam araç­la­rı­nı­zı kış şart­la­rın­da kul­la­nır­ken mut­la­ka yavaş ve dik­kat­li sürün. Bil­has­sa gizli buz­lan­ma­la­ra karşı ted­bir­li olun. Tra­fi­ğe çı­ka­cak olan tüm sü­rü­cü­le­ri­miz kar las­tik­le­ri­ni mut­la­ka araç­la­rı­na tak­tır­ma­lı­lar. Kışın mey­da­na gelen ka­za­la­rın ne­de­ni­ne bak­tı­ğı­mız­da, buz­lan­ma ve yol du­ru­mu­na göre önlem al­ma­mak­tan, araç­la­rı­mı­zı kışa ha­zır­lan­ma­mak­tan doğan ka­za­lar­dır. Bunun için araç las­ti­ğin­den, zin­ci­ri­ne, fren, di­rek­si­yon, şan­zı­man, di­fe­ran­si­ye­li ile mo­to­run yağ ba­kı­mı ya­pıl­ma­lı­dır. Ay­rı­ca, akü­le­re asit, rad­ya­tör­le­re ise an­tif­riz ko­nul­ma­lı­dır. Ba­la­ta­lar, disk­ler, elekt­ro­nik aksam, ka­lo­ri­fer-kli­ma sis­te­mi kı­sa­ca araç­ta­ki bütün me­ka­niz­ma­lar göz­den ge­çi­ri­le­rek ara­cı­mız kışa hazır hale ge­ti­ril­me­li­dir. En fazla gizli buz­lan­ma­nın ol­du­ğu yer­ler olan köprü üst­le­rin­de, vi­raj­lar­da ara­cı­nı­zı dik­kat­li ve yavaş kul­la­nı­nız. Mec­bur ka­lın­ma­dık­ça tra­fi­ğe çı­kıl­ma­ma­lı, çı­kı­yor­sak da toplu ula­şım araç­la­rı­nı ter­cih edi­niz.?şeklinde uyarılarda bulundu.