Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ŞOFÖRLER ODASINDAN TATİLCİLERE UYARI

ŞOFÖRLER ODASINDAN TATİLCİLERE UYARI

Terme Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şuayip Akbulut, bayramda şehir içinde trafik sorunu yaşamamak için bir takım uyarılarda bulundu.

Oda Başkanı Akbulut, şehir içinde park sorunu olduğu ve bayramın hafta gününe gelmesiyle merkezde trafik yoğunlu yaşanılabileceğini belirterek, ?Bayram öncesi gurbetçilerimizin de ilçemize gelmesiyle trafikte yoğunluk yaşıyoruz. Bayramın Cuma gününe gelmesi, Terme Pazarının kurulmasıyla trafikte yoğun sıkışma yaşanacaktır. Halkımızın kısa mesafelere yürüyerek gitmelerini ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyorum. İlçemize gelen misafirlerimize karşı daha saygılı olup sabırlı davranalım. Özellikle özel araçlarıyla gelen gurbetçilerimizin tatilde olmanın verdiği rahatlıkla köy yollarında hızlı araç kullanmaları yaya ve trafik kazalarını artırıyor. Gurbetçilerimizden ricamız kuralların her yerde aynı olduğunu hatırlatıp araçlarında hız sınırını düşürmeleridir.
Merkezde değişik yerlerde otoparklarımız var bunlar kullanılmayıp kaldırım ve mahalle aralarına araçlar park ediliyor. Bu da trafik akışını etkiliyor. Park yerlerini kullanıp araçların daha rahat hareket etmelerini sağlamalıyız.
Özellikle sesli ve modifiye araç kullanan gençlerimizi de uyarmak istiyor biraz daha topluma saygılı olmalarını, bu tür araçları kullanmamalarını rica ediyoruz. Birlik beraberliğimizin arttığı bayramları, daha huzurlu ve sakin geçirmemiz için trafik kurallara uyalım. Sevdiklerinizle birlikte kazasız belasız mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum.? dedi.
Haber: Burak Karapıçak