Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma
terme haberleri - terme devlet hastanesi - terme bilgi gazetesi

SOĞUK HAVA GRİBİ TETİKLEDİ, ACİLLER DOLUP TAŞTI

SOĞUK HAVA GRİBİ TETİKLEDİ, ACİLLER DOLUP TAŞTI

Sibirya soğuklarının yaşandığı Türkiye´de grip salgınıyla Terme Devlet Hastanesi dolup taşıyor. Doktorlar, hastalara yetişmekte zorluk çekiyor.

Soğuk hava hastalıkları da beraberinde getirdi. Tüm yurtta olduğu gibi Terme´de de binlerce vatandaş grip salgını şikayetiyle hastanelere başvurdu. Terme Devlet Hastanesi acil servisinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

KOLAYLIKLA
BULAŞIYOR
Uzmanlar ?Tam grip mevsimindeyiz. Bu aylar grip salgınının en yoğun beklendiği zamandır? diyerek ?Öksürük ve hapşırma yolu ile çevreye yayılan virüs partikülleri insanlara direkt bulaşabilmektedir. Çocuk, genç ve hamileler, yaşlılara göre daha fazla risk altındadır. Bunun dışında kronik hastalıkları olan, şeker hastası olan, kanser tedavisi görenlerde de risk fazladır.?

YATAĞA DÜŞÜREN GRİPTEN
NASIL KURTULURUZ,
NASIL KORUNURUZ?
Terme Terme Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Murat Başeskioğlu, grip salgınından korunmanın yollarını da açıkladı:
? Gripli kişi mutlaka evde istirahat etmeli. Öksürme ve hapşırma esnasında ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve mendil çöpe atılmalıdır.
? Gripli kişilerden uzak durulmalı, gripli kişi ile aynı ortam paylaşılıyorsa eller sık sık sabunlu su ile yıkanmalıdır.
? Grip virüsünün yayılmasını önlemek için masa, kapı kolu, tezgahlar, oyuncaklar gibi yüzeyler deterjanla silinmelidir.
? Hasta kişilere ait çarşaf, çamaşır, havlu, çatal, bıçak, bardak gibi nesnelerle temas edilmemelidir. Bu tür nesnelerin ayrı olarak yıkanmasına gerek yoktur.
Grip mevsiminde kalabalıklardan kaçınmak, alkol ve sigara kullanmamak sağlık açısından faydalıdır. Antibiyotik gribal enfeksiyonlarda asla kullanılmamalıdır.
? Bağışıklık sistemini takviye etmek için organik, taze sebze ve meyveleri tüketmek, öğün atlamamak önemlidir. Mevsim dışı sebze ve meyve tüketilmemelidir.