Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SOĞUKPINAR CAMİ İBADETE AÇILDI

SOĞUKPINAR CAMİ İBADETE AÇILDI

Kocaman Mahallesi'nde 20 Haziran 2022 tarihinde yapımına başlanan Soğukpınar Cami inşaatı tamamlanarak 19 Mart Pazar günü ibadete açıldı.

 Kocaman mahallesinde zamanında mescit olarak yaptırılan ancak kapasitesi yetersiz kalan Soğukpınar Camisi için yeni bir cami inşa edilmesi kararı alınmıştı.
Karar çerçevesinde Soğukpınar Cami Derneği organizesi ve hayırsever vatandaşların desteği ile başlanan Cami inşaatı tamamlanarak 19 Mart Pazar günü Kur'an-ı Kerim Tilaveti , İlahiler ve dualar eşliğinde ibadete açıldı.
Caminin açılışına Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Carşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Belediye Başkan yardımcıları, Din görevlileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  
Programın açılış konuşmasını Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül yaptı. 
Ergül konuşmasında, “Bu güzel mabedin açılışını gerçekleştirmeyi bizlere nasip ettiği için Yüce Rabbimize hamd ediyor, son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Camimizin inşa edilmesinde katkıları olan hayırsever iş insanlarına ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza en içten şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Dernek Başkanı İhsan Özden, “Haziran 2022'de başladığımız cami inşaatımızı Mart 2023'de siz değerli hayırsever vatandaşlarımız sayesinde erken bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yardımda bulunan veya bulunamayan tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.”dedi. 
Konuşmaların ardından program Kur’anı Kerim Tilaveti ve İlahiler eşliğinde devam etti. Yoğun katılımın oluğu program yemek ikramı ile son buldu.