Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SÖĞÜTLÜ ORTAOKULUNDAN ŞEHİDİNE VEFA

SÖĞÜTLÜ ORTAOKULUNDAN ŞEHİDİNE VEFA

Her zaman ülkenin birliğine önem vermiş, üstünde yaşadığımız yeri bir toprak parçası olarak görmediğimiz güzel vatanımızı korumayı vazife addeden bir milletin torunları olarak; bu vatanı korurken şehit düşmüş herkesi minnet ve rahmetle anmayı bir borç bil

Bu duygular içinde Söğütlü Ortaokulundan bir grup öğrenci okul müdürü Sebahattin Karakuzu öncülüğünde Söğütlü sınırları içinde ikamet eden ve vatani görevini yerine getirirken şehit olan Piyade Er Murat Var baba ocağında ziyaret etti.
Duygulu anların yaşandığı ziyarette öğrencilerin şehit babasına ?Şehit babası olmak nasıl bir duygu?? şeklindeki sorusuna babanın ? Gurur verici ve bazen de üzücü? şeklinde cevaplaması öğrencilere duygulu anlar yaşattı.

Ev sahibinin mütevazı ve gönülden gelen ikramı karşısında kız öğrencilerin yardım edişi, erkek öğrencilerin de şehidin fotoğrafını incelemesi dikkatlerden kaçmadı.

Şehit ailesine ziyarete uygun olsun diye hediye edilen Türk Bayrağı Söğütlü sınırlarından çok sanki ülke semalarında dalgalanır gibiydi.


Okul Müdürü Sebahattin Karakuzu, ziyaretçi öğrenciler ve şehit ailesi toplu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra şehidin mezarını ziyaret için ayrıldılar.


Ziyarete giden öğrencilerin Söğütlü´nün her mahallesinden olması çok anlamlıydı.