Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SÖĞÜTLÜ´DE DAHİ TÜRK

SÖĞÜTLÜ´DE DAHİ TÜRK

Türkiye´nin en genç yazarı Rana Demiriz (24) Söğütlü Ortaokulunda söyleşi ve imza günü kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye´nin en genç yazarı Rana Demiriz (24) Söğütlü Ortaokulunda söyleşi ve imza günü kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.
Okulun Türkçe öğretmenleri Seda Aykül ve Binnur Aykül Sunar´ın öncülüğünde 14 Mayıs Salı günü gerçekleştirilen programa okulun idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Okul Müdürü Sebahattin Karakuzu´nun hoşgeldin konuşması sonrası söyleşi, soru cevap ve yazarın kitaplarını imzalaması şeklinde devam eden program sonunda yazar Rana Demiriz´e katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu.
Programda, öğrenciler büyük bir ilgiyle karşıladığı yazar Rana Demiriz´e kitapları ve kitapları yazma süreci hakkında sorular sordu.

Rana Demiriz Kimdir?
Koç Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Rana Demiriz, on yedi yaşına kadar dört roman yazarak Türkiye´nin en genç yazarı olmuştur.
Türkiye´nin birçok il ve ilçesindeki okullarda 2010 yılından itibaren ´okuma alışkanlığı, kitap sevgisi, dershanesiz başarı ve yaratıcı yazarlık´ konulu seminerler vermektedir. Ayasofya´da Bir Gece, Demiriz´in Genç Timaş´ta yayımlanan ilk romanıdır.
Üstün başarısı Rana Demiriz´e, çeşitli belediyeler, hatta başbakanlık dahil pek çok kurum ve kuruluştan ödül getirmiştir. Dünyanın en büyük gençlik forumu IDEA tarafından da ?Dahi Türk´ unvanına layık görülen Rana, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu belirtmektedir.