Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SÖĞÜTLÜSPOR ŞAMPİYON

SÖĞÜTLÜSPOR ŞAMPİYON

'Şahinler Mermer 2022 Yaz Futbol Turnuvası' final maçında Hitek Nakliyat'ı 4-2 yenen Söğütlüspor, turnuvanın şampiyonu oldu.

'Şahinler Mermer 2022 Yaz Futbol Turnuvası' final maçında Hitek Nakliyat'ı 4-2 yenen Söğütlüspor, turnuvanın şampiyonu oldu.
Esnaf Derneği Başkanı Barış Aktepe'nin öcülüğünde, eski futbolcular Emrah Çağlar ve Ahmet Çırak'ın düzenlediği turnuvada maçlar, Elmalık Mahallesi'ndeki Baş Kapalı Spor Salonunda oynandı. Takımların kadrolarında en çok 4 lisanslı futbolcu oynatma hakkına sahip olduğu turnuvada maçlar 25'er dakikalık iki devre halinde oynandı.
20 takımın katıldığı turnuvada ilk bölüm maçları puan usulüne göre yapıldı. İlk bölüm maçları sonunda TARMAK, Nokta Et, Elmaköyspor ve Miliç Havalandırma takımları gruplarını lider bitirdiler.
Eleme usulü üzerine yapılan 'Son 16 Turu' maçları sonunda Söğütlüspor, Hitek Nakliyat, Otantik Fırın ve Nokta Et yarı finale yükseldi. 21.07.2022 Perşembe akşamı oynanan yarı final maçlarında Hitek Nakliyat H.Mescit, Otantik Fırın Cafe'yi 4-3, Söğütlüspor da Nokta Et'i 5-0 yenerek finale yükseldiler. 
23.07.2022 Cumartesi akşamı oynanması gereken 3'lük maçına Otantik Fırın takımı çıkmayınca Nokta Et hükmen galibiyetle turnuvanın 3'üncüsü oldu.
Hakem Sefa Altınışık'ın iyi bir yönetim gösterdiği final maçına takımlar şu kadrolarla çıktılar: 
SÖĞÜTLÜSPOR: 1.Furkan Güller, 2.Abdulbaki Semiz, 3.Emir Yüksel, 4.Oğuzhan Yüksel, 5.Sefa Altın, 6.EG, 7.Emirhan Aktaş
    HİTEK NAKLİYAT: 1.Murat Şimşek, 2.Gökhan Keskin, 3.Ali Küçük, 4.Yunus Emre Bayrak, 5.Yunus Çakır, 6.İlker Akdemir, 7.Abdulkadir Küçük
    Söğütlü'den Oğuzhan Yüksel ve EG'in 2 golüne, Hitek Nakliyat Yunus Çakır ve Abdulkadir Küçük'ün golleri ile cevap verdi ve ilk yarı Söğütlüspor'un 3-2 galibiyetiyle kapandı.
    İkinci yarıya Söğütlüspor biraz tutuk başladıysa da Hitek Nakliyat fırsatları değerlendiremedi. Hitek Nakliyat'tan sakatlanan Ali Küçük'ün yerine 41.dakikada Şafak Elay girdi. 47.dakikada EG bir gol daha atınca Söğütlüspor maçtan 4-2 galip ayrıldı ve şampiyonluğunu ilan etti.
    Hitek Nakliyat takımının defanstaki önemli oyuncusu Ömer Dinç, önceki maçta çift sarıdan kırmızı kart gördüğü için finalde oynayamadı. “Eğer Ömer oynasaydı acaba sonuç farklı olur muydu?” diyenler oldu.
    Şampiyon Söğütlüspor'un kupasını Kaymakam Metin Maytalman, turnuvanın ikincisi Hitek Nakliyat'ın kupasını da İYİ Parti Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel verdi. Ayrıca en centilmen takım Elmaköyspor, Gol Kralı Tevrat Yüksel (Elmaköyspor, 19 gol), en iyi kaleci Furkan Güller (Söğütlüspor), en centilmen futbolcu İlker Akdemir (Hitek Nakliyat) ve turnuvanın destekçilerine de protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 
                 Hbr: Seyfi GÜNAÇTI