Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SOKAKTA İFTAR KEYFİ

SOKAKTA İFTAR KEYFİ

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik, Terme´de Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu, motivasyon amaçlı sokak iftarı düzenledi.

Terme´de Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu, 15 Haziran Perşembe günü, LYS sınavına girecek olan öğrencilerine iftar düzenledi.
İftar programına, Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu Kurucusu Mümin Osman Ertan, kurum öğretmenleri ve personelleri ile öğrenciler katıldı.
Sınav öncesi öğrencilerin motivasyonunu artırmak, üstlerindeki baskıyı azaltmak ve morallerini yükseltmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu Müdiresi Hülya Albayrak ?2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca alanında uzman kadromuzla ve zengin kaynak imkanlarımızla öğrencilerimizin yanında olduk. Sınava hazırlık sürecinin uzun ve ciddi bir iş olduğunun farkındalığı ile çalışmalarımızı sürdürdük. LYS´lerin tamamlanmasının ardından sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Sınav sonuçları ÖSYM tarafından 11 Temmuzda açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM´ resmi internet sitesinden öğrencilere duyurulacak. Tercih işlemleri sonuçların açıklanması ve 2017 ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayınlanmasıyla başlayacak. Adaylar tercihlerini, Temmuz - Ağustos 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM´nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar?dedi.
DOĞRU TERCİH ÇOK ÖNEMLİ
Sınav kadar yapılacak tercihlerin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Albayrak ?Öğrencilerin tercihlerini yaparken ileride mutlu olabilmeleri için çok dikkatli olmaları gerekiyor. Adaylar, lise eğitimi ve öğretimi süresince ilgi duyduğu meslekler, üniversite ve lisans programları, kendi kişisel özellikleri, yetenek ve becerileri ile ilgili bilgi toplamalı ve bunları değerlendirmelidir. Ülkemizde üniversite lisans programlarına yerleşen birçok aday, daha sonra kazandığı bölüm veya üniversiteden memnun olmayarak tekrar sınava giriyor. Karar, fikir, beğeni ve ihtiyaçların daha sonraki bir süreçte değişmesi normaldir. Ancak tercih döneminde var olan bilgilerin, yeterince değerlendirilip adayın verebileceği en iyi kararı vermesine çalışılmalıdır. Bunun için tercih danışmanlığı uzman kişiler tarafından verilmelidir. Biz Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu olarak tercih döneminde de öğrencilerimizin yanındayız. Bu süreçte bilgi almak isteyen, tercih yapmak isteyen bütün öğrencilerimizi kurumumuza bekliyoruz.?dedi. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER