Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

SOLMAYAN HAYALLER RESSAMI`NA MİNİKLERDEN YOĞUN İLGİ

SOLMAYAN HAYALLER RESSAMI`NA MİNİKLERDEN YOĞUN İLGİ

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık`ın kaleme aldığı Solmayan Hayaller Ressamı isimli hikâye kitabı 3.baskısıyla okuyucularıyla buluşmaya devam ediyor.

Kitapla ilgili imza günü etkinlikleri kapsamında yazarımız 28 Mart Cuma günü Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.
İlk olarak 4-İ sınıfı öğretmeni Nazmi Kılıç`ın davetlisi olarak öğrencilerle buluşan Yılmaz İmanlık, burada öğrencilerin kitapla ilgili sorularını cevapladıktan sonra kitaplarını imzaladı. Daha sonra 4-A sınıfı öğretmeni Nesime Şişman Danacı`nın öğrencilerini ziyaret eden yazarımız burada da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Öğrencilerle tanıştıktan sonra son kitabı hakkında bilgiler veren Yılmaz İmanlık, kitapta yer alan hikâyeler üzerine de kısa kısa notlar sundu. Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz İmanlık özellikle “Bir hikâye nasıl yazılır?” sorusu üzerinde durdu. Bu bağlamda yazarımız, hikâye yazımında günlük tutmanın öneminden bahsetti. Öğrencilerin merak ettiği sorulardan biri de hikâye-gerçeklik ilişkisiydi. Bu konuda da “Bir gülün tohumu gerçeklikse, yaprakları hayaldir.”diyerek hikâye yazımında hayal gücünün önemini vurguladı.

Daha sonra teker teker kitapları imzalayan yazarımız öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sınıf öğretmenleri Nazmi Kılıç ve Nesime Şişman Danacı tarafından kendisine teşekkür edilen Yılmaz İmanlık, böyle bir günde minik okuyucularla birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
Ayrıca Yılmaz İmanlık, bu yıl 2. düzen-lenen Çarşamba Ali Fuat Başgil Kültür etkin-likleri kapsamında açılacak olan kitap fuarında 9 Mayıs Cuma günü kitaplarını imzalayacak.