Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

SONBAHARDA FAYDALI BİR GEZİ

SONBAHARDA FAYDALI BİR GEZİ

Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri 22 Kasım 2022 Salı günü, Samsun'u gezdiler.

Terme Bülent Çavuşoğlu Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri 22 Kasım 2022 Salı günü, Samsun'u gezdiler. Gezinin hem eğitim hem de eğlence yönü vardı. 
Tamamı 10'uncu sınıf öğrencilerinden oluşan gezi ekibi, Coğrafya Öğretmeni Ali Alper nezaretinde sabah 08.20'de Terme'den hareket etti. Samsun'da ilk olarak Bandırma Vapuru gezildi. Oradan Kent Müzesine geçen ekibe Rehber Serap Öz hem müzeyi tanıttı hem de Samsun'un tarihini anlattı. 
Sonraki durak Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'ydı. Burada rütbeliler tarafından öğrencilere slayt eşliğinde komutanlığın görevleri anlatıldı. Terme sahillerinde sık görülen çeken akıntı hakkında bilgi verildi ve bu akıntıdan korunma yöntemleri çizimlerle anlatıldı. Öğrenciler ayrıca dalış takımlarını da yerinde gördüler. 
Onları en çok etkileyen hususlardan biri de Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisini gezmek oldu. Teğmen Burak Hamurcu yönetiminde görevliler tarafından gemi öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler kaptan köşküne çıktılar, güvertede dolaştılar ve makine dairesine inerek gemiyi ayrıntılı olarak gezdiler. Öğrenciler gerek erkek ve gerekse bayan görevlilerin kendilerine gösterdiği sıcak ilgiden mutlu oldular ve onlara teşekkür ettiler. 
Öğle yemeğinden sonraki durak Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü oldu. Burada görevliler tarafından müdürlüğün çalışmaları hakkında bahçede öğrencilere bilgi verildi. Saat 14.30'da öğrencilerin de hazır bulunduğu ortamda, hava olayları hakkında günlük bilgi aktaran meteoroloji balonu gökyüzüne salındı. 
Lunaparktaki eğlence ve Piazza AVM'nin gezilmesinden sonra gezi ekibi 19.15'de Terme'ye döndü. Herkesin mutlu olduğu yüzlerinden ve seyahat sırasında otobüste oynamalarından belli oluyordu. Öğrenciler; yeni yerler görüp yeni bilgiler edindiklerini ifade ile öğretmenleri Ali Alper'e, “Hocam, bu geziyi tekrar yapalım” dediler.
BÇ Anadolu Lisesinin eski Gezi Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi Günaçtı da gezi ekibine yardımcı oldu.