Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

SOYAĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SOYAĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E Devlet soyağacı sorgulama hizmeti uzun bekleyişin ardından yeniden aktif oldu. Telefonlara gelen, ´Alt-üst soy bilgileriniz hazırlanmıştır. e-Devlet Kapısından kontrol edebilirsiniz´ mesajının ardından sistemde büyük yoğunluk yaşandı.

E Devlet soyağacı sorgulama hizmeti uzun bekleyişin ardından yeniden aktif oldu. Telefonlara gelen, ´Alt-üst soy bilgileriniz hazırlanmıştır. e-Devlet Kapısından kontrol edebilirsiniz´ mesajının ardından sistemde büyük yoğunluk yaşandı. Daha önceki yoğunluk ile ilgili olarak çalışma yapılan sistemde sorgulama yapan kişinin ilk olarak bilgileri alınıyor. Sonrasında ise soyağacı hazır olduğu zaman bilgilendiriliyor. E Devlet üzerinden soyağacı sorgulama yapanlar, 1800´lü yıllardan itibaren 4 kuşak soyağacına ulaşabiliyor.

 SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Soyağacı sorgulama yapmak için kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte ilk olarak E Devlet´e giriş yapılması gerekiyor. Sonrasında ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmeti kullanılabiliyor. Sorgulama yaptıktan sonra ´belge oluştur´ diyerek geçmiş yıllara ait soyağacı ile ilgili belge alınabiliyor.

 

SOYAĞACI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ