Bugün, 19 Mart 2024 Salı

SÜREÇ YİNE UZADI

SÜREÇ YİNE UZADI

On dört Aralık´ta açıklanması beklenen ilçe belediye başkan adaylarının bütçe görüşmeleri nedeniyle Aralık´ın 20´sinden sonraya kaldığı belirtildi.

Yaklaşan 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için bir yandan partiler arası ittifak görüşmeleri sürerken, diğer yandan da AK Parti´de ilçe belediye başkan adayının açıklanacağı 14 Aralık merakla bekleniyordu. Ancak bir son dakika değişikliği ile bu hafta sonu açıklanması beklenen Ak Parti İlçe Belediye Başkanlarının açıklanma süreci, TBMM´de devam etmekte olan bütçe görüşmeleri nedeniyle Aralık´ın 20´sinden sonraya ertelendiği belirtildi.
Siyasetin zirvesinde yaşananların yansıması Samsun´da da uzun bir bekleyişe neden oldu. AK Parti 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde de sandıktan başarıyla çıkmak istiyor. MHP ile ittifak arayışına girilmiş ancak, Samsun´da yerel ittifak yapılmayacağı biliniyor.

SON RÜTUŞLAR KALMIŞTI
Ak Parti İlçe Belediye Başkanlarının açıklanma sürecinin açıklanmasına günler kala sürecin ertelenmesi aday adaylarını da sıkıntıya sokmuş durumda. İlçe adayları ile ilgili yapılan görüşmelerin sonuna gelinmiş, kimlerin aday olacağı üç, aşağı beş yukarı belli olmuştu. Ancak bütçe görüşmelerinin yoğunluğu nedeniyle açıklamanın ertelenmesi; ?acaba yeni bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği´ sorularını da akla getirdi.

KAMUOYU DA MERAKLA BEKLEMEKTE
AK Parti İlçe Belediye Başkanlarının bütçe görüşmelerinden sonraya bırakılması kamuoyundaki beklentileri de olumsuz yönde etkilemiş durumda. Samsun´un tüm ilçelerinde yaşamakta olan vatandaşlar Ak Parti adaylarının kimler olacağını merakla beklemekte. Kamuoyunun bu beklentisi adayların açıklanması ile sona ermiş olacak.Hbr:Denge