Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SÜRÜCÜ ADAYLARININ YOLLA İMTİHANI

SÜRÜCÜ ADAYLARININ YOLLA İMTİHANI

Terme Ahmetbey Mahallesinde direksiyon sınavına giren sürücü adayları yolların bozuk olmasından dolayı zor şartlar altında eğitimlerine devam ediyor.

Terme´de yapılacak olan direksiyon sınavı için eğitime başlayan sürücü adayları zor şartlar altında eğitim alıyor.
Sürücü adaylarının güzergâh bölgesi olan Ahmetbey Mahallesinin yollarının çok bozuk olması sürücü adaylarının işini daha da zorlaştırdı.
Yolların bozuk olmasının kendilerine bile bazen zor anlar yaşattığını belirten Sürücü Kursu Usta Öğreticileri ?İlçemizde yapılan ehliyet sınavında başarılı olan sürücü adayları, direksiyon sınavlarına girmeye hak kazanıyorlar. Bizler de bu sınavlardan en az bir hafta önce sürücü adaylarımıza bu alanda eğitimler vermeye çalışıyoruz. Burada verdiğimiz eğitimler daha çok pratik eğitimler olduğu için yolların bozuk olması bizleri ve sürücü adaylarımızı çok etkiliyor. Yollardan dolayı haftada en az iki kere araçlarımızı tamire götürmek zorunda kalıyoruz.
Ancak bizler burada sürücü adaylarımıza her türlü şartlar altında araç kullanmaları için gerekli tüm eğitimleri veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.? dedi.
Bizim adaylarımızdan tek isteğimiz, eğitimlerine zamanında gelip burada gerekli bilgilere sahip olmalarıdır. Zaten direksiyon sınavında da farklı bir şey istenmiyor? ifadesini kullanan usta öğreticiler ?Direksiyon sınavına girecek olan sürücü adaylarımızın çoğu heyecan yaptıkları için geçemiyorlar. Halbuki verdiğimiz eğitimlerde gayet başarılıdırlar. Onun için sürücü adaylarımıza tavsiyemiz, kendilerini rahat hissetmeleri ve heyecan yapmamaları ve burada öğrendiklerini sınavda da yapmalarıdır?diye konuştular.
Sürücü adayları ise, burada verilen eğitimlerin son derece faydalı olduğunu ifade ederek, yolların bozuk olmasına rağmen biz moralimizi ve motivasyonumuzu bozmamaya çalışıyoruz. Fakat yolların kötü olmasından dolayı yavaş ilerlemek zorunda kalıyoruz bu da sınavda bize dezavantaj olarak gelecek. Süremizin yetmemesinden korkuyoruz. Yetkililerden ricamız sürücü adaylarının güzergâhlarının bir an önce yapılması.? şeklinde konuştular.
Ahmetbey Mahallesi sakinleri ise ?Yolların bozuk olmasından dolayı evlerimizde ne camlarını açabiliyoruz ne de çamaşırlarımızı asabiliyoruz. Artık yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Evimizde adeta hapis hayatı yaşıyoruz. Geçen araçların tozundan dolayı balkona bile çıkamaz olduk. Evlerimizin balkonları, camları hep toz içinde. Ancak yağmurlu havalarda evlerimizin camlarını açıp havalandırabili-yoruz. Yetkililerden ricamız artık bu yollara bir çözüm bulmalarıdır.? dediler.