Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

SÜRÜCÜLERE BAYRAM UYARISI

Terme İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, Ramazan Bayramı tatili için uzun yola çıkacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bayram tatili nedeniyle trafikte yoğun artışlar olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, ?Trafik yoğunluğu ile birlikte trafik kazaları da artmakta, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmakta veya hayatının geri kalan bölümünü engelli olarak sürdürmek zorunda kalmaktadır. Son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde, bu kazaların önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süreleri ile ilgili kurallara sürücülerimizin uymamalarından kaynaklandığı anlaşılmaktadır.? şeklinde konuştu.
Trafik tedbirlerinin hayat kurtardığına da dikkat çeken Elkılıç,?Emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini harfiyen takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95´i sürücü kusurundan kaynaklıdır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Yola çıkacak olan vatandaşlarımız özellikle uzun yola çıkacak olanlar kendilerini iyi hissetmedikleri durumlarda mutlaka mola verip biraz dinlenmelidirler." dedi.

KARAYOLUNA DİKKAT
Karayolları Genel Müdürlüğü 2017 yılı hacim haritasına göre Terme´den günde 18 bin 23 aracın geçtiğini, bayram dolayısıyla bu sayının daha da artacağını belirten Emniyet Müdürü Elkılıç, şehrimizden geçen Samsun-Ordu Karayolunda sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Elkılıç, bayramda şehre girecek olanların aşırı yoğunluk yaşanacağından Çarşamba Caddesi ve Sanayi kavşağının kullanılmasının trafiği rahatlatacağını, eski otogar kavşağında yol çalışması devam ettiği için de sürücülerin bu bölgede daha dikkatli olması gerektiğini belirtti.