Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI!

SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI!

Terme Şoförler Odası, yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda1 Aralık 2017-1 Nisan 2018´de kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlatarak ?Kış lastiği bizim bölgede ekim ayının sonunda, kasım ayının ise ortalarına kadar yapılmalıdır. Ar

Soğuk hava şartlarında araç kullanmanın zor olduğunu yağmur, kar ve buzlanma gibi etkenlerin kaza riskini artırarak sürüş güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayip Akbulut ?Kış mevsiminin başlaması ile birlikte yol kullanıcılarının soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını ve trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla, kış lastiği uygulamasına geçilmektedir. Geçmiş yıllarda bu tüm araçlarda vardı. Bu son zamanlarda sadece ticari araçlar için zorunlu kılındı.?dedi.

KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ ÇOK FAZLA
Lastiğin aracın en önemli parçalarından biri olduğunu hatırlatan Akbulut ?Kış lastiği yağışlı havalarda aracın duruşunu, kalkışını ve viraj emniyetini sağlar. Kış lastiği, eksi 45 dereceye kadar donmaz. Yalnız havalar soğuduğu zaman mevsimlik lastiklerimiz eksi 7´de kemikleşir. Bunların yol tutuş kabiliyeti sıfırlanır. Sadece kış lastiği değil, aracın kışlık bakımı da yapılmalıdır. Kışın yolda kalındığı zaman çekme halatı, takozu, zincirin de mutlaka bulundurulması lazım. Kış lastiği tek başına bir şey değildir. Kalorifer bakımı, antifriz, motor bakımının da yapılması gerekiyor.?

625 LİRA PARA CEZASI
Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 65/A maddesine göre 625 lira para cezası uygulanacağını belirten Akbulut, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimlerin yapılacağını kurallara ve alınan kararlara aykırılık tespiti halinde yasal işlem uygulanacağını söyledi.