Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TABİAT PARKLARI TURİZMİ GELİŞTİRECEK

TABİAT PARKLARI  TURİZMİ GELİŞTİRECEK

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, Terme, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçelerinde yapmaya başladığı tabiat parkları projeleri ile yerli ve yabancı turizmi daha çok geliştirmek istiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin şu an itibariyle 61 SASKİ, 81 Büyükşehir Belediyesi olmak üzere toplam 142 adet projesi bulunuyor.
Bu projelerin toplam tutarı 767 milyon 734 bin TL olurken, projelerin fiziki gerçekleşme oranı %70 seviyesinde oldu.
Ekim ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Samsun Büyükşehir Belediyesi adına faaliyetleri anlatmak için sunum yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, ?Doğa turizmini geliştirmeye yönelik projeler kapsamında Terme ilçesinde bulunan 553 hektarlık Amazon Tabiat Parkı, Tekkeköy ilçesinde bulunan 132 hektarlık Bayraktepe Tabiat Parkı ve Vezirköprü ilçesinde yer alan 734 hektarlık Şahinkaya Kanyonu Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan sözleşmeyle 5 yıllığına Samsun Büyükşehir Belediyesi´ne devredildi. Samsun´un en önemli tabiat zenginliklerini oluşturan bu 3 tabiat parkının daha iyi tanınması ve buraların daha fonksiyonel, ulaşılabilir bir anlayışla geliştirilerek ülke ve dünya turizmine açılabilmesi amacıyla vatandaşların ve ziyaretçilerin günlük veya daha uzun sürelerle buraları ziyaret etmelerini sağlamak ve bu doğa harikası coğrafyaların şimdi olduğundan çok farklı bir anlayışla ve profesyonel bir turizm yaklaşımı ve tabiatla uyumlu bir perspektifle yönetilecek projeler gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar devam ediyor? dedi.

AMAZON TABİAT PARKI
Terme´de yaşadığı rivayet edilen Amazon kadınlarının tarihinin anlatıldığı Amazon Tabiat Parkı hakkında da bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, ?Terme ilçe sınırlarında, şehir merkezine 5 kilometre mesafede olan sahanın görsel peyzaj değerleri açısından yöre insanın zevklerine hitap eden emsalsiz manzaraları eşliğinde Samsun´un en önemli tabiat zenginliklerini oluşturan bu tabiat parkının daha iyi tanınması ve buraların daha fonksiyonel, ulaşılabilir bir anlayışla geliştirilerek ülke ve dünya turizmine açılacaktır. Bunun için vatandaşlarımızın ve ziyaretçilerin günlük veya daha uzun sürelerle buraları ziyaret etmelerini sağlamak ve bu doğa harikası coğrafyaların şimdi olduğundan çok daha farklı ve profesyonel bir anlayışla, turizm yaklaşımı ve tabiatla uyumlu bir perspektifle, yönetilmesi için muhtelif projeler üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Sivaslılar Mahallesi Amazon Tabiat Parkı Turizm Yolunda beton yol çalışmamız tamamlanmış olup Amazon Tabiat Parkı alanında Gözlem Evi yapımı devam etmektedir? şeklinde konuştu.
Hbr: Samsun Gerçek