Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TAEKWONDOCU YILDIZLARIMIZ PARLIYOR

TAEKWONDOCU YILDIZLARIMIZ PARLIYOR

Akçakoca’da 24-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen, 10 ilden 200 sporcunun, illerinin en iyi sporcularının seçmeleri geçerek katıldığı Anadolu Yıldızlar ligi çeyrek final grubunu 3 altın madalya ile tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel müdürlüğü tarafından düzenlenen Akçakoca’da 24-27 Temmuz tarihleri arasında  düzenlenen, 10 ilden 200 sporcunun, illerinin en iyi sporcularının seçmeleri geçerek katıldığı Anadolu Yıldızlar ligi çeyrek final grubunu 3 altın madalya ile tamamladı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Terme Taekwondo Kulubü Antrenörü Murat Özden “Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının hedefleri doğrultusunda ‘ANALİG’ oluşturulmuştur. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında başlatılan “Anadolu Yıldızlar Ligi” projesinin 9. su “Osman Bayraktar Analig 2023 Sezonu" Türkiye’nin yıldız adaylarını yine buluşturacak. 7 Bölge, 81 il takımı ve 12 Branş ile; binlerce sporcunun mücadele ettiği Analig, yine binlerce Anadolu'nun yıldız adaylarını bir araya getiriyor. Terme’nin 6 yıldız adayı sporcu ile katıldığı Anadolu Yıldızlar liginde mücadele etmenin keyfini yaşıyoruz.” dedi.

5 MADALYA KAZANDIK 
Özden, 6 sporcuyla katıldıkları müsabakalarda 3 altın olmak üzere  toplam 5 madalya kazandıklarını söyleyerek “Nisanur Akay 1., Esila Yıldırım 1., Özgür Kısa 1., İsmail Hazar Türkoğlu 3., Mert Nusret Telli 3. oldu. Her turnuvada biraz daha gelişeceğiz, maç maç daha hazır hale geleceğiz. Her turnuva yeni bir deneyim. Başarı emek ister, emek vermeye devam. Çocuklarını maddi manevi destekleyen bize güvenen tüm velilerime teşekkür ediyorum. Bu sonuçlarla beraber öğrencilerimiz, 8-11 Ağustos 2023 tarihlerinde Amasya’da yapılacak Anadolu Yıldızlar ligi yarı finallerine katılmaya hak kazandılar. Şehrimizi ve kulübümüzü bu kategorinin en yüksek organizasyonunda temsil edecekler. Yarı finallerde öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”dedi.