Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TAEKWONDOCULAR KUŞAK SINAVINDA

TAEKWONDOCULAR KUŞAK SINAVINDA

Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Taekwondo Takımı 41 sporcunun katılımı ile 2019 yılı 1. dönem kuşak terfi sınavını başarı ile tamamladı. Bir sporcu için en büyük gurur başkaları tarafından seyredilmek ve beğenilmektir.Yeni başlayan sporcular için bu

Terme Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü Taekwondo Takımı 41 sporcunun katılımı ile 2019 yılı 1. dönem kuşak terfi sınavını başarı ile tamamladı.
Taekwondo antrenörü Murat Özden ?Bir sporcu için en büyük gurur başkaları tarafından seyredilmek ve beğenilmektir. Yeni başlayan sporcular için bu fırsatta genelde kemer terfi sınavlarında ortaya çıkar. Bu nedenle sınavlar sporcu için iyi bir motivasyon ve itici güç olurlar. Bu sınavlar öğrencilerin bilgilerini test etmeleri, seviyelerini öğrenmeleri, bir üst seviyeye geçmeleri, pratik ve teorik bilgilerini ilerletmeleri açısından da birer fırsattır.?dedi.

41 KERE MAŞALLAH
41 sporcunun katılımı ile gerçekleşen sınavda çocukların heyecanları yanı sıra velilerin heyecanı gözlerden kaçmadı. ?Amacımız, geleceğe sağlıklı bireyler yetiştirmenin yanında, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandıracak sporcular yetiştirmektir.? diyen Özden ?Bunun yanında sporcularımıza Taekwondonun felsefesi olan saygı, sevgi, disiplin, ahlak ve vefayı veriyoruz. Spor özünde; sistem, disiplin, hedef ve başarı kombinasyonudur. Sporcu düzenlidir, sistemlidir ve hedefleri vardır. Bu şekilde yaşayan bir çocuğun hayatında da aynı düzen gözlemlenir. Öğrencilerimize yeni kuşakları hayırlı olsun. Öğrencilerimizle uzun süredir çalışıyoruz. Bugün almış oldukları eğitimleri bir kez daha pratikte uygulayarak yeni kuşaklarını almaya hak kazandılar. Ancak sporda önemli olan sıradan başarılar değil, sürekliliktir.?dedi.

SPORDA BAŞARI İÇİN AİLE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Sporda en önemli görevin sporculardan çok velilere düştüğünü hatırlatan Özden ?Aileler ne kadar destek verir ve çocuklarının devamlılığı konusunda ısrarcı olurlar ise İlçemizden o denli başarılı sporcular çıkacaktır. Bu sene Dünya ve Avrupa Şampiyonasına sporcularımızı gönderebilmek için, ülkemizi temsil etmeleri için fedakarlıktan asla kaçınmayarak onları bu zorlu maratona hazırlıyoruz. Spora, sporcuya ve genç kuşaklara hizmet etmekten çok memnunum ve Büyük "Terme Taekwondo Ailesi"yle çok ama çok gurur duyuyorum , sınavımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Taekwondo´da kuşak imtihanı zamanı. Eminim tüm aileler heyecanlı ve antrenörler sporcularını bir üst kuşağa terfi ettirmenin mutluluğu içindedir. Sarı kuşağımı aldığım gün o kuşakla yatmıştım. Tarifsiz bir mutluluktu. Hem sınav olmanın heyecanı hem de kazanmanın bahtiyarlığı. Camiama sevinçlerin olduğu günler diliyorum. Tüm Taekwondocuların yeni kuşaklarını kutluyorum.?dedi.