Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TAHA AKGÜL 5. KEZ AVRUPA ŞAMPiYONU

TAHA AKGÜL 5. KEZ AVRUPA ŞAMPiYONU

Avrupa Güreş Şampiyonası´nda erkekler serbest stil 125 kiloda milli güreşçimiz Taha Akgül, finalde Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov´u 8-2 yenerek altın madalya kazandı. Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı 13 yıl aradan sonra toplamda 3 altın 2 bron

Sırbistan´ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi, serbest stil 125 kilo finalinde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov ile karşılaştı. Spens Salonu´nda yapılan günün son müsabakasında henüz 1,5 dakika dolmadan 6-0 öne geçen Taha, Azerbaycanlı rakibini 8-2 mağlup ederek altın madalyaya uzandı.
SAKATLIĞINA RAĞMEN
ŞAMPİYON OLDU
Ayak tarak kemiğindeki sakatlığa rağmen şampiyonaya katılan milli sporcu, kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

GEÇEN YILIN RÖVANŞINI ALDI
2016 Rio Olimpiyatları´nda Türkiye´ye tek altın madalyayı kazandıran isim olan Taha, ilk maçında Ukraynalı Danylo Kartavyi´yi 9-2, çeyrek finalde de Gürcü rakibi Geno Petriashvili´yi 14-4 yendi. Gürcü rakibinden geçen yılın rövanşını alan Taha, yarı finalde de Macar rakibi Daniel Ligeti´yi 5-0´lık skorla geçerek adını finale yazdırdı.

13 YIL ARADAN SONRA YENİ REKOR KIRILDI
4 gün süren şampiyonada müsabakalar Erkekler Serbest ve Kadınlar kategorisinde yapıldı. Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı 13 yıl aradan sonra toplamda 3 altın 2 bronz madalya alarak yeni bir rekora imza atarken Kadınlar kategorisinde geçen yılın 75 kiloda Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Yasemin Adar bu yıl da şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.
TÜRKİYE AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ
Öte yandan Türkiye takım olarak 37 ülke arasında büyük bir başarı yakalayarak 53 puanla üçüncü olurken 57 puanla Azerbaycan takımı ikinci ve 62 puanla Rusya takımı birinci oldu.

ŞAMPİYONA GREKOROMEN İLE DEVAM EDECEK
Avrupa Güreş Şampiyonası yarından itibaren Grekoromen müsabakaları ile devam edecek. Türkiye´yi temsilen mindere Rıza Kayaalp (130), Cenk İldem (98), Atakan Yüksel (66) ve Hammet Rüstem (59) çıkacak.