Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TAKE´DEN ÖRNEK PROJE

TAKE´DEN ÖRNEK PROJE

Terme Arama Kurtarma Derneği, 4-5 yaş grubu öğrencilere ilk yardım eğitimi verdi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Terme Belediyesi ve Terme Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle ikincisi gerçekleştirilen ?İnsan Hayatına Gönüllüyüz? projesi kapsamında, Terme Özel Defne Anaokulu 4-5 yaş grup öğrencisi 30 çocuğa ilk yardım eğitimi verildi.

TOPLUMU VE GÖNÜLLÜLERİ
EĞİTMEK TEMEL AMACIMIZ
Çocuklara ilk yardım ile ilgili çizgi film izletilerek insan vücudunun tanıtıldığı eğitimler TAKE dernek binasında yapıldı.
Cana değer vermek misyonuyla çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Terme Arama-Kurtarma Dernek Başkanı Osman Çalışkan ?Projenin ilkini 2016-2017 yıllarında gerçekleştirdik. 2500 çocuğa ilk yardım eğitimi vererek geleceğimize katkıda bulunduk. Bu yıl da yine çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Derneğimizin faaliyetlerinden kısaca bahsedecek olursak. Derneğimiz, dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğa afetlerinde, büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak çalışmaktadır. Amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşarak onlara yardım edip onlar için uygun koşulu oluşturmak, doğru arama kurtarma çalışmasıyla onları emniyetli bir ortama nakletmek, can kaybını en aza indirmek için toplumu ve gönüllüleri eğitmek temel amacımızdır. İlk yardım bilgi ve becerisini toplumdaki her bireyin öğrenmesi şarttır. Bu bilincin gelişmesi adına bizlerden desteğini esirgemeyen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

TERME´NİN GELECEĞİNE ,
KATKI SAĞLIYORSUNUZ
TAKE´nin verdiği eğitim programına katılan ve projeye destek veren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, doğru yapılan ilk yardımın hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek ?Kaza esnasında ve sonrasında doğru hareket etmek, tedbir almak kazanın en az hasarla atlatılmasını sağlar. Bu işe gönül veren TAKE, Terme´nin geleceğine ve çocuklarımıza hem katkı sağlıyor hem de örnek oluyorsunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bireysel olarak her vatandaşın bu bilgilere sahip olması son derece önemlidir. Bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz.? dedi.
Program sonunda eğitime katılan çocuklara, Türk Bayrağı üzerine Terme Belediyesi ve TAKE logosu baskılı tişört ve boyama kitabı hediye edildi.