Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TAKIMLARIMIZDAN ÜZEN SONUÇLAR

TAKIMLARIMIZDAN ÜZEN SONUÇLAR

İlçemizin Samsun Süper Amatör Ligdeki iki temsilcisi de bu haftaki maçlarını kendi sahalarında oynadılar.

İlçemizin Samsun Süper Amatör Ligdeki iki temsilcisi de bu haftaki maçlarını kendi sahalarında oynadılar. Günün ilk maçında Termespor, Samsun Yolspor'a 3-1, ikinci maçta da lider Evcispor, Havza Belediyespor'a 1-0 yenildi. Bu sonuçlar Termeli futbolseverleri üzdü.
Ayberg Öz, Mehmet Şenkaya ve Fatih Yüzbaşı hakem üçlüsünün yönettiği maça Termespor şu kadro ile çıktı: 12.Enes Bozkurt, 4.Yasin Koçyiğit, 33.Bedirhan Kaya, 5.Kenan Kara, 7.Anıl Sağır, 93.Tolga Güner, 97.Emre Gaydan, 10.Caner Bekgöz(Kap), 22.Seyyid Taha Köse, 55.İsmail Gökçe ve 34 Faruk Yıldızbaş 
Daha 5.dakika dolmadan İsmail Gökçe'nin sağ ayağı ile vuruşunda top, kalecinin solundan filelere gitti. 10.dakikada Caner Balcı, Yolspor'a beraberliği getiren golü attı. 17.dakikada, karşı karşıya pozisyonda Termespor uç elemanlarının vuruşunda Yolspor kalecisi topu ayakları ile çeldi. 35.dakikada kaleye gitmekte olan topu, Termespor defansı son anda kornere attı. 37.dakikada Faruk Yıldızbaş'ın, müsait pozisyonda vuruşunu kaleci çıkardıktan sonra, derinlemesine atılan topu takip eden Caner Balcı Yolspor'u 2-1 öne geçirdi: Dk 38. 40. dakikada Anıl Sağır çalımlarla ceza sahasına girdi. Rakiplerinin arasından yaptığı zayıf vuruşu kaleci tuttu. 44.dakikada İsmail Gökçe hakeme itirazdan sarı kart gördü. İsmail, rakip ceza sahasının karşı köşesinden başladığı itirazlarını, ters köşedeki yan hakemin yanına kadar gelerek ve el kol hareketleri yaparak sürdürdü. Orta hakem, bunları görmezden geldi, es geçti. Ancak İsmail, orta sahaya geldiğinde hala itirazlara devam edince hakem mecburen kartını çıkardı. İlk yarı Yolspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarının 60.dakikasında Abdulkadir Erkoç, Yolspor'a bir gol daha kazandırdı ve bu golle Termespor sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Termespor'un puan cetvelindeki yeri değişmedi. Bir maç eksiği olan İlkadım Yab-Pa ile arasındaki 5 puanlık fark devam ediyor.
Bu arada Termespor, sahaya iki pankartla çıktı. İlki, İdlib'te şehit olan askerlerimize ithaf edilen 'ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ' pankartı, ikincisi de elim bir olay sonucu hayatını kaybeden Termespor'un eski başkanlarından Oğuzhan Duran için açılan “OĞUZHAN DURAN BAŞKANIMIZI RAHMET VE SEVGİ İLE ANIYORUZ” pankartı idi. Ayrıca büyük bir Türk Bayrağının etrafında iki takım oyuncuları da sıralanarak seyirciyi birlikte selamladılar. Bu davranış seyircilerden büyük alkış aldı. 
Günün ikinci maçında Evcispor, Havza Belediyespor ile karşılaştı. Maçı; Gökhan Özbulut, Ozan Mantoğlu ve Enes Furkan Genç hakem üçlüsü yönetti. Evcispor maça şu kadro ile çıktı:
21.Murat Şimşek, 2.E. Rafet Çavuşoğlu(Kap), 8.Hüseyin Kaya, 44.Oğuzhan Çavuş, 96.İlker Tuşcan, 90.Fikret Can Saraç, 3.Emre Sarıkaya, 5.Ömer Uzun, 7.Sönmez Yıldırım, 10.Yunus Çakır, 99.Özcan Alkan. 
4.dakikada Yunus Çakır'ın şutu direkten döndü. 10.dakikada Ömer Uzun sarı kart gördü. 14.dakikada defansın hatasından gelişen rakip atağında kaleci Murat topu çeldi ve gole izin vermedi. 33. Dakikada Özcan Alkan'ın, önü boş pozisyonda vuruşunda top üstten auta gitti ve ilk yarı 0-0 bitti. 
İkinci yarının 70.dakikasında kaleci Murat Şimşek, ceza sahası dışında topa müdahale sırasında yaptığı hareket sonucu kırmızı kart gördü. Sonrasında yapılan faul atışında Havza Belediye golü buldu ve maç da bu golle Havza Belediyespor'un 1-0 galibiyetiyle sona erdi. Bu beklenmedik yenilgi sonrası Evcispor 42 puanda kalırken, Telekomspor'u 2-1 mağlup eden Karasamsun, 44 puanla liderliğe yükseldi. 
İlk maçta olduğu gibi Evcispor da sahaya Türk Bayrağı ile çıktı ve sahanın ortasında bayrakla birlikte seyircileri selamladılar. Her iki maçtan önce de şehitlerimiz için 1'er dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI