Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TAM 104 YIL ÖNCE ATALARIMIZ ÇANAKKALE´DE TARiH YAZDI!

TAM 104 YIL ÖNCE ATALARIMIZ ÇANAKKALE´DE TARiH YAZDI!

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi"nin 104. yıl dönümünde, geri dönmeyi düşünmeyen kahramanlarımızı minnetle andık.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 104. yıl dönümü dolayısıyla, Mehmetçik´in hatırasının, inancının, cesaretinin, azminin, manevi mirasının, milli birlik ve beraberliğin harcı olan Çanakkale Zaferi´ni kazandıran yüksek ruhun, kuşaktan kuşağa yaşatılması adına hafta boyunca Çanakkale başta olmak üzere yurt genelinde anma programları düzenlendi.
Bu kapsamda Terme´de de 18 Mart Pazartesi günü bir anma programı yapıldı.
Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında çelenk sunumu, İstiklal marşının okunması ve saygı duruşu ile başlayan anma programı, Terme Belediye Kültür Merkezinde devam etti.
Programa, Kaymakam Mehmet Parlak, Belediye Başkanı Şenol Kul, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Semiz, Jandarma Komutanı Binbaşı Talip Sevim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü Murat Elkılıç, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programın sunuculuğunu Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Yazar yaptı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Jandarma Komutanlığı´nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Karaoğlan yaptı.
Karaoğlan konuşmasında, aziz şehitlerimizi anarken bu ülkenin bölünmezliğine ve milli birlik beraberlik duygusuna vurgu yaptı.
Programın devamında, Terme AİHL öğrencileri tarafından sunulan Kur´an Tilaveti, ezgiler, ilahiler ve şiirler izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Yaklaşık 1,5 saat süren program topluca şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi.
Programın son bölümünde ise "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi? dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Liseler arası kompozisyon yarışmasında; Terme İmam Hatip Lisesinden Ahmet Faruk Kaya, Karadeniz MTL´ den Yusuf Kaya, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinden Meral Alemdar,
İlkokullar arası resim yarışmasında;
Hüseyin Mescit İlkokulundan Mustafa Can Köse, Fatih İlkokulundan Uğur Aydın Alemdar, Ahmet Ersoy İlkokulundan Sümeyra Günal,
Ortaokullar arası resim yarışmasında;
Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulundan Kübra Ceren, Anafartalar Ortaokulundan Melis Eda Naz, İTO Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulundan Hakan Çoban, ödüllerini protokol üyelerinden aldı.