Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TARiH YAZMAYA DEVAM EDiYOR

TARiH YAZMAYA DEVAM EDiYOR

4-14 Şubat 2018 tarihleri arasında 55 ülkeden 3500 sporcunun yarıştığı Kulüpler Avrupa şampiyonası ve Turkish Open / Uluslararası Türkiye Açık şampiyonasında Terme Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özden Milli Takım Antrenörü olarak görev yaptı.

İstanbul WOW Hotels & Convention Center´da Yapılan şampiyonada yer alan Özden
Milli Takım Antrenörü olarak görev almanın ve böyle bir takımın parçası olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.


Özden, böylesi sorumluluk ve zorluk derecesi yüksek bir şampiyonada Milli Takım Antrenörlüğü için kendine güvenerek göreve layık gören federasyon Başkanı Doç.Dr. Metin Şahin ve Taekwondo Federasyonu As Başkanı İbrahim Uzun´a teşekkür etti.

3 ALTIN 1 GÜMÜŞ MADALYA İLE MÜKEMMEL BİR İŞ BAŞARDIK!


Taekwondo sporcularımızdan dereceye girern Hasret Şahin 33 Kg Avrupa Şampiyonu, Alihan Baş 65 Kg Avrupa Şampiyonu ve Onur Nas 54 Kg Avrupa 2.si oldu.


Hasret Şahin´in, Turkish Open şampiyonasında 1 Altın Madalya daha kazanarak Yunanistan´ın başkenti Atina´da yapılacak olan Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanlık Kupasına Milli Takım adına yarışacağını belirten Özden, ?Sporcumuz Milli formayla kulübümüzü ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.?dedi.

TÜRKİYE´NİN EN BAŞARILI KULÜPLERİNDEN OLDUK!


İstanbul´da 10 gün boyunca tam bir taekwondo şöleni yaşandığını söyleyen Özden ?Sporcular, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda önemli puanları hanelerine yazdırdılar. Ülkemiz adına İstanbul´da çok başarılı bir organizasyonu geride bırakıyoruz.


Çok zorlu ve çok önemli bir turnuvayı başarıyla geride bıraktık. Ülkemizi, Samsun´u ve Tememizi başarıyla temsil ettik. Türkiye´nin en başarılı Kulüplerinden olduk. Yıldız Bayanlarda takım halinde Avrupa 4.sü, Yıldız Erkeklerde takım halinde Avrupa 5.si olarak Avrupa şampiyonasında da 2 Kupa havaya kaldırdık.


Çok Şükür 2018 yılında da zirvedeyiz. Türkiye´nin en büyük amatör spor camialarından olan Taekwondo da sporcularımız ilçemizin adını gururla duyurmaya, her yaş gurubunda tatamilerde savaşmaya devam ediyorlar. Bu büyük başarıların sırrı çok ama çok çalışmaktır.?dedi.

SPORCULAR ARASI REKABET DAHA DA KIZIŞTI


Taekwondo´nun olimpik branş olmasından sonra sporcular arası rekabetin daha da kızıştığına dikkat çeken Özden ?Rekabet kızıştı çünkü, olimpiyat madalyası her sporcunun ve her antrenörün rüyası. Herkes ona ulaşmak için çok çalışıyor. Artık iyi sporcu, kötü sporcu ya da favori ülke diye bir kavram kalkmadı. Bunu 2016 Rio olimpiyat oyunlarında şampiyon olan Ürdünlü sporcudan ve 2017 Dünya şampiyonasında şampiyon olan Suudi Arabistanlı sporcudan anlayabiliyoruz.


Sistemi iyi analiz edebilen, çabuk uyum sağlayan ve doğru antrenmanlarla bunu destekleyen ülkeler var. Sporcular artık ya bir adım önde yada güçlü ve favori diye tabir ettiğimiz ülkelerle eşit şansa sahip. Taekwondo sporunda video analizleri yapan, kondisyoner antrenörler ve teknik direktörler kavramlarını çok duyacağız. Bundan sonra çünkü herşey gibi taekwondo sporu da değişiyor gelişiyor. Bizlerin de ?Bu oyunda biz de varız? diyebilmemiz için çok ama çok çalışmamız lazım. Grand slam, Grand prix, G1, G2 gibi turnuvalar taekwondonun tanıtımı açısından güzel organizasyonlar turnuvadaki ödüller sporcuları daha fazla hırslandırıyor. Bu vesileyle 2018 sezonunun bütün spor camiamıza ve sporcu kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Rabbim ülkemiz adına daha büyük başarılar alarak şanlı bayrağımızı göndere çekip İstiklâl Marşımızı tüm dünyaya dinletmeyi nasip eder.?dedi.

ARKAMIZDA MÜKEMMEL BİR DESTEK VAR


Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli´nin göreve geldiği günden buyana kendilerinden desteğini hiç esirgemediğinden bahseden Özden ?Kendisi, daha iyi, daha sıcak, daha modern antrenman salonlarına sahip olmamızı sağladı. Bizede daha çok çalışmak, dünya taekwondosunu takip ederek antrenman modellerini geliştirmek kaldı. Turnuvaya 8 sporcuyla katıldık, hepsi ellerinden gelen en iyi performansı sergilediler. Hepsini emeklerinden ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Ailelerine teşekkür ediyorum. Yıllardır büyük bir özveri ile çocuklarını destekliyorlar. Bu zor yolda tüm velilerimizle el ele, kol kola yürüyoruz. Onlarla her şey daha kolay. Sporcularımıza sponsor desteği sunan Oğuzhan Duran´a ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu destekler sürdüğü müddetçe, Terme´yi gururlandırmaya, yeni şampiyonlar çıkarmaya devam edeceğiz.?dedi.