Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TARİHİ DEĞERİMİZE BÖYLE İHANET!

TARİHİ DEĞERİMİZE BÖYLE İHANET!

Terme´de tek tarihi yapı olarak bilinen tarihi ahşap Pazar Camii kendisine uzanacak bir el bekliyor.

HANİ RESTORASYON
OLACAKTI?
Pazar Cami cemaati ve halk, ?Çok yakında ihalesi yapılıp restore edilecek? söylemlerini hatırlatarak ?aldatıldığımız yeter? diyor.
Cami içindeki, döşemelerin çürümesi, içerideki tavanların ve dışarıdaki boyaların dökülmüş hali cami cemaatini rahatsız ediyor.

KORUMA ALTINDA
Terme´nin en eski yapılarından olan tarihi Pazar Camii´nin resmi kaynaklara göre, Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma kurulu tarafından tescil altına alınıp koruma altına alındığı, 1840 yılında da "İmamzâde Es-Seyyid Mahmud" tarafından "Amele Usta Mu-hammed bin Memiş Arhavili" ye tamir ettirildiği ve camiinin kesin olarak yapı-lış tarihinin ise bilinmediği belirtiliyor.
ALDATILDIĞIMIZ YETER
Geçtiğimiz yıllarda Yüksek Anıtlar Kurulu´nun, restorasyon için çalışmaların bittiği ve yakında çalışmalara başlanacağını söylemesine rağmen Camide hâlâ bir çivi dahi çakılmaması vatandaşların tepkisine yol açarken çoğu kişi ?Aldatıldığımız yeter. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz? dediler.
Şehrin tam merkezinde bulunan ve yerli vatandaşlar için büyük manevi değer taşıyan, Terme´de turistler için gezilebilecek tek tarihi yer olan Pazar Cami´nin bu halde olması vatandaşları üzüyor.