Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TARİHİ CAMİDE HACI UĞURLAMA MERASİMİ

TARİHİ CAMİDE HACI UĞURLAMA MERASİMİ

Terme’de Diyanet İşleri Başkanlığının 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile hacca gidecek olan 52 Hacı Adayını Kutsal topraklara uğurlamak için program düzenlendi.

    Programa ilçemizden hacca gidecek hacı adaylarımız ve yakınları, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal ALEMDAR, İlçe Müftüsü Ömer ERGÜL, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 
    Pazar cami bahçesinde 11 Haziran Cumartesi günü ikindi namazı akabinde düzenlenen program, Merkez Yeni Camii İmam-Hatibi Muhsin Şana'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 
    Pazar Camii İmam-Hatibi Hasan Işıtan, Pazar Camii Müezzin-Kayyımları Murat Öztürk- Temel Kanlı ve ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi Camii Müezzin-Kayyımı Mücahid Demirbaş hocalarımızın güzel ve duygulu ilahileri ile devam etti. 
İlçe Müftüsü Ömer Ergül, ilçemizden Hacca gidecek olan hacı adaylarımıza yönelik bazı hatırlatmalarda bulundu. 
    Ergül, konuşmasında “Ömürlerinde bir defa yaşayacakları hac yolculuğunu en güzel bir şekilde rabbimizin razı olacağı amelleri işlemelerini,  “Hac ve Umre yapanların Allah’ın misafirleri olduğunu, O’ndan birşey istediklerinde, onlara cevap verdiğini, Af isterlerse, onları affettiğini, “Bir kimsenin Allah için haccedip, (Allah'ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah'a karşı gelmekten sakındığında, annesinden doğduğu günkü gibi günahlarından arınmış olarak memleketine dönme hakkının bulunduğunu” ifade etti.
    Programda, Terme Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar da bir konuşma yaptı.  
    Program İlçe Müftüsü Ömer Ergül'ün uğurlama duası ve helalleşme ile sona erdi.