Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TARIM SİGORTALARI 2018 YILI UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TARIM SİGORTALARI 2018 YILI UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile TARSİM Karadeniz Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle; şube ve ilçe müdürleri, il/ ilçe müdürlüklerimizde görev yapan teknik/ sağlık personeli, sigorta acenteleri, ziraat odaları ve üretici birlik başkanları ile ta

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile TARSİM Karadeniz Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle; şube ve ilçe müdürleri, il/ ilçe müdürlüklerimizde görev yapan teknik/ sağlık personeli, sigorta acenteleri, ziraat odaları ve üretici birlik başkanları ile tarım danışmanlarına Tarım Sigortaları 2018 Yılı Uygulamaları hakkında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

             25.01.2018 Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Uygulamaları ile ilgili bilgi veren TARSİM Karadeniz Bölge Müdürü Bülent YAŞAROĞLU; Üreticilerimizin ürünlerini sigorta yaptırarak dolu, sel, su baskını, fırtına, hortum, heyelan, deprem ve benzeri tabii afetlerin getireceği zararları karşıladıklarını belirtti. YAŞAROĞLU açıklamasının devamında; ?Bahsi geçen doğal afetler için yapılacak sözleşmelerde primin yüzde 50´si bakanlığımız tarafından üreticilere destek olarak verilmektedir. Ayrıca meyvecilikte hassas bir konu olan don riskine karşı devlet desteği % 66 ve yeni işletmelerde şap hastalığı da sigorta kapsamına alındı. 2018 yılında Buğdayda İlçe bazlı kuraklık sigortasına ilave olarak diğer serin iklim tahılları da TARSİM kapsamına dâhil edildi. Kuraklık sigortası yaptıran üreticinin ödeyeceği pirimin % 60´ı devletimiz tarafından ödenmektedir. TARSİM büyüdükçe kapsama aldığı riskleri genişletmeye devam edecektir. Buğday, Arpa, Yulaf, Çavdar, ve tritikale gibi serin iklim tahıllarında Kuraklık Sigortası yaptırmak için son tarih 31 Ocak " diye konuştu.         

         İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Bayram AY da konu ile ilgili bir açıklama yaparak; ?2005 yılında çıkarılan Tarım Sigortaları kanununda her geçen yıl çiftçilerimizin lehine olacak şekilde yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Samsunda Tarım Sigortası poliçe sayısı her yıl artarak 2017 yılında 25.315 sayısına ulaşmıştır. 2017 yılı toplam pirim tutarı 14.830.456 TL. olup, bunun 7.889.260 TL´si devlet pirim desteğidir. Ayrıca ilimiz genelinde zarar gören çiftçilerimize de 1.804.378 TL. tazminat ödenmiştir. Çiftçilerimizin herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde mağduriyet yaşamamaları için ürünlerini sigorta yaptırmalarını istiyoruz.? dedi.