Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

TARIM FUARI KAPILARINI AÇTI

TÜYAP Samsun 5.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 25-29 Eylül 2019 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilicek

    Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı,Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), 19 Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ve iş birlikleri ile hazırlanan TÜYAP Samsun 5.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 25-29 Eylül 2019 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
    BÖLGE TİCARETİNE KATKI
    TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Oğuzhan Çamaş, Samsun Tarım Fuarı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Çamaş, “Samsun Tarım Fuarı; bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarı haline gelmiştir. Yerli ve yabancı büyük firmaların fuarda yer alması, Samsun başta olmak üzere bölgemizin tarım sektöründe önemli bir konumda bulunduğunun göstergesidir. Her geçen yıl büyüyerek 50 bin metrekare alanda hazırladığımız Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuştur. Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir buluşma platformu haline gelmiştir. Samsun Tarım Fuarı’nı ziyarete gelecek on binlerce çiftçimizin tarım sektöründeki son teknolojileri yakından takip etme olanağı bulacak. Fuarımızla ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımları neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayarak, bölge ticaretine katkıda bulunacağız. Ayrıca, başta Samsun ve ilçeleri olmak üzere, Ordu’dan Erzurum’a, Sinop'tan Tekirdağ'a özellikle Karadeniz ve  İç Anadolu olmak üzere  30'un üstünde şehirden Samsun 5.Tarım Fuarı ziyaret edilecek” dedi.
    YURT DIŞINDAN ALIM HEYETLERİ AĞIRLANACAK
    Yurt içindeki ve yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerini 1 yıl boyunca aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Çamaş, 5. Samsun Tarım Fuarı’nda bu yıl İran, Azerbaycan, Gürcistan, Umman, Arabistan, Filistin, İsrail, Ürdün, Lübnan, Irak, Sudan, Cezayir, Fas, Libya ve Mısır gibi ülkelerden iş adamı alım heyetlerini ağırlanacağını belirtti.  Vezirköprü’nün 5. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın Onur Konuğu olacağını da açıklayan Çamaş, “Fuarda, Vezirköprü’nün tarımsal ürünleri tanıtılacak, Vezirköprü’ye özgü ikramlar yapılacak ve özellikle ‘Vezirköprü’nün tarım ekonomisi, tarımdaki geleceği, tarımının verimliliğini artırmak ve geliştirmek için ne yapabilir’ gibi düşünceler masaya yatırılacak. Karadeniz’de en büyük sektör tarımdır ve bizler de tarıma hizmet ediyoruz. Yerel yönetimlerimizle kol kola vererek, çiftçilerimize ve hizmet için bu fuarları gerçekleştiriyoruz. Firmalar, şimdiden talepte bulunmaya başladılar. Fuarımızdan stant almak isteyenlerin talepleri her geçen gün artıyor. Bu yıl, rekor kıracağımız bir yıl olacak” dedi.
    Girişin ücretsiz olduğu 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı,  25 - 28 Eylül tarihlerinde 10.00 - 20.00 arasında, 29 Eylül 2019 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.