Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

TARIM İŞÇİLERİ BAŞTACIMIZDIR

TARIM İŞÇİLERİ BAŞTACIMIZDIR

Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir Başkanlığında,  Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda mevsimlik tarım işçileri ile ilgili toplantı düzenlendi.

    Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonunda, Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir Başkanlığında, mevsimlik tarım işçileri ile ilgili düzenlenen toplantıda, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Ayvacık Kaymakamı Furkan Taha Türkmenoğlu, Salıpazarı Kaymakamı Burak Öz, Büyükşehir Belediye Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı, belediye başkanları, ilçe emniyet müdürleri amirleri, ilçe jandarma komutanları, tarım ve orman ilçe müdürleri, müftüler, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe sağlık müdürleri, sosyal hizmetler merkezi müdürleri, ziraat odaları başkanları ve muhtarlar bir araya geldi.
    Toplantıda, Samsun Çalışma ve  İş Müdürlüğünden Ayhan Keleş katılımcılara, METİP Projesinin tanıtımını yaparken; mevsimlik işçilerin günlük yevmiyelerinin asgari ücretin altında olmaması, bir minibüsün (15 kişinin) altında tarım işçisine çavuşluk ücretinin ödenmeyeceği, kendi aracı ile mevsimlik işçileri götürüp getirebilecek çiftçilere aracılar tarafından kendi araçları ile getirme mecburiyetinin olmadığı, isteyen üreticiye teknik şartlara uygun araçlarla işçileri tarlaya götürüp getirebilecekleri, 16 yaşın altındaki çocukların çalıştırılamayacağı, tarım işçiliği aracılığı belgesi olmayanların 10 gün içinde Samsun Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat ederek bu belgeyi alabilecekleri kararları alındı.
    Alınan bu kararlara istinaden Terme, Ayvacık, Çarşamba ve Salıpazarı Ziraat Odası Başkanları, bölgemizde çalışacak fındık işçilerine günlük yevmiye  170 tl ve 17 kişilik gruplara çavuşluk ücreti ödenmesi ile ilgili ortak karar aldı.