Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

TEGİAD´DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

TEGİAD´DAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği (TEGİAD) 28 Mayıs Cumartesi günü ilçemiz Mekselina Restaurantta düzenlenen öğle yemeği programı ile açıldı.

Açılış Programına Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, Samsun Genç İşadamları Derneği Başkanı (SAMGİAD) Levent Özden, Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ümit Bener Ayla, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Kurulu Başkanı Mehmet Körpe, Terme Ziraat Odası Başkanı M. Yetkin Karamollaoğlu, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda genç işadamları ve girişimciler katıldı.

Şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasına geçildi.
Açılış konuşmasını Terme Genç İşadamları ve Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Çelebi yaptı. Çelebi konuşmasında, ?Bugün burada yaşadığımız şehre bir sivil toplum kuruluşu daha kazandırmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Toplumların gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Sivil toplum kuruluşu etkili olan toplum güçlüdür. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen STK sayılarına dikkat çekecek olursak Amerika´da 15 kişiye 1, Fransada 40 kişiye 1, Ülkemizde ise 866 kişiye 1 STK olarak göze çarpmaktadır. Yola çıktığımız ilk günden buyana şehrimizin nitelikli STK´larına ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Bizler bu eksiklikten kendimize düşen payı çıkarıyor şehri için, ülkesi için çaba sarfeden nitelikli bir sivil toplum olma gayreti içerisindeyiz. Kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen gündeme aldığımız konuların ilçemizde kabul görüp tartışılıyor olması nitelikli bir STK olma yolundaki gayretimizi gösteriyor. TEGİAD´ın yaşadığı şehrin sorunlarını kendine dert edinen, şehrin mutluluğuyla mutlu olan, üzüntüsüyle üzülen iş insanları ve girişimcilerinden oluşmaktadır. Hepimizin bildiği gibi ülkemizin dünya ekonomileri arasındaki sıralaması 17. ülkeyiz ilerleyen dönemlerde dünyanın 10. büyük ekonomisi olma yolunda hedeflerimiz var. Bunun için ülke olarak çok çalışmalıyız. Hedeflerimiz zor rakiplerimiz zorlu. Bu hedefler için bizler çalışmaya ve üretmeye hazırız. Bunun için siz değerli büyüklerimizden istediğimiz biz gençlere güvenin ve önümüzü açın. Yaşadığımız şehrin ve ülkenin geleceği olan biz gençlere güvenin. Çünkü gelecek biziz.? dedi.

Açılış konuşmasının ardından Terme Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Sezai Uzun, SAMGİAD Başkanı Levent Özden, Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Ümit Bener Ayla ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Kurulu Başkanı Mehmet Körpe´nin de yaptığı hayırlı olsun konuşmasının ardından dernek binası önüne geçilerek açılış kurdelesinin kesilmesiyle program son buldu.